5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم. معرفی بهترین ارزهای web 3 برای خرید

1402/07/04
5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم. معرفی بهترین ارزهای web 3 برای خرید

در این مقاله می خواهیم شما رو با 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم آشنا کنیم. ولی قبل از اینکه سر اصل مطلب بریم بهتره مقدمه ای در مورد نسل Web 3 داشته باشیم. نگاهی به گذشته اینترنت نشان میده که اینترنت در حال هوشمندتر شُدنه و وبسایت ها و برنامه های وب، به طرز چشمگیری تغییر کردن. اگر چه در ابتدا به صورت ایستا به کاربران ارائه میشد ولی بعد از مدتی، کاربران تونستن با داده ها به صورت پویا در ارتباط باشن. در حال حاضر همه این داده ها توسط الگوریتم ها برای بهبود تجربه کاربر و آشنایی بیشتر با وب استفاده میشن.
هیچ کس به درستی نمیدونه که نسل سوم وب دقیقا چه شکلی میشه. Web 3 به وجود اومده که تا فضای اینترنت رو به پایگاه داده بزرگ تبدیل بکنه. از نسل Web 3 که وب هوشمند نیز خونده میشه، انتظار میره که بتونه منظور کاربران رو به درستی درک و اون ها رو در کمترین زمان، به نتیجه دلخواهشون برسونه. همچنین برخی از ارزهای دیجیتال نیز بر پایه Web 3 فعالیت میکنن که در ادامه شما رو با 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم آشنا می کنیم.

Web 3 چیست؟

Web 3  چیست؟

در حالت کلی Web 3 به عنوان سومین و جدیدترین فاز تکامل اینترنت شناخته میشه. تقریبا هر ده سال یک بار اینترنت وارد فاز جدیدی میشه. وب 3 قدمی جدید در تکامل اینترنت هست که امکان هدایت و کنترل وب رو برای کاربران فراهم میکنه. این قابلیت به واسطه فناوری های جدیدی مثل  بلاک چین به دست میاد. پیشرفت های به دست اومده توسط بیت کوین و اتریوم نشان میده که کاربران میتونن وارد تراکنش های P2P بشن و حریم خصوصی خودشون رو به طور کامل کنترل کنن. در وب سه شرکت های بزرگ اینترنت و غول های فناوری دیگه نمیتونن با حریم شخصی و اطلاعات خصوصی کاربرهاشون تجارت کنن و اون ها رو به شرکت های تبلیغاتی و بازاریابی بفروشن.
احتمالا هنگام خرید آنلاین با پیشنهاد خرید محصولات مشابه رو به رو شدین. در این موقعیت وب سایت از رفتار مشتری یاد میگیره و بر همون اساس پیشنهادهایی رو بهشون میده. Web 3 هم، از مکانیزم یادگیری و اپلیکیشن های مشابه با شیوه پالایش شده استفاده میکنه. به بیان ساده، اینترنت از رفتار شما الگو میگیره و پیشنهادهای محتوایی متناسب با نیازها، جستجوها و فعالیت هاتون رو به شما ارائه میده.
با توجه به اینکه وب تری اینترنت غیر متمرکز هست، سایر افراد هیچ کنترل و دخالتی در اون ندارن. همچنین اطلاعات افراد در اختیار شرکت ها قرار نمیگیره. علاوه بر این شبکه وب 3 مزایای زیادی مثل ایمنی و محافظت از داده ها و اطلاعات کاربران، پول اینترنتی بومی، ایمن و مقاوم در برابر هک شدن و مقاوم در برابر سانسور رو داره. همچنین توکن های غیرمثلی(NFT)، ارزهای دیجیتال و سایر پلتفرم ها و موارد مربوط به  بلاک چین برای اکوسیستم Web 3 یا اینترنت وب 3 بسیار مهم هستن.

ویژگی های web3

وب 3.0 یا "Web 3.0" به یک مفهوم و تحول مفهومی در اینترنت اشاره دارد که در حال توسعه و تکامل است. این تکنولوژی با ویژگی‌های مختلفی از جمله متعدد بودن، امنیت بالا، اعتبار بنیادی و دیگر ویژگی‌ها مشهور است. در زیر تعدادی از ویژگی‌های اصلی وب 3.0 را مطرح کرده‌ام:

1. لامپ‌پایه (Decentralization): یکی از ویژگی‌های برجسته وب 3.0، لامپ‌پایه یا از مرکزیت کمتر است. این به این معناست که به جای اعتماد به سرورها یا ارائه‌دهندگان معتبر تکنولوژی، از شبکه‌ها و تکنولوژی‌های مبتنی بر بلاک‌چین و توزیع شده استفاده می‌شود که بدون نیاز به میانجی وسایل متعدد اطلاعات را منتقل می‌کنند.

2. امنیت بالا: وب 3.0 با استفاده از تکنولوژی‌های رمزنگاری و امنیتی پیشرفته‌تری از جمله بلاک‌چین اطلاعات را محافظت می‌کند. این امنیت بالا به کاربران اجازه می‌دهد تا اطلاعات شخصی و معاملات خود را با اطمینان بیشتری انجام دهند.

3. اعتبار بنیادی (Trustless): وب 3.0 به عنوان یک محیط بدون نیاز به اعتماد به یک شخص یا نهاد معتبر شناخته می‌شود. به عبارت دیگر، افراد می‌توانند به صورت مستقل و بدون نیاز به واسطه‌ها یا واسط‌های معتبر در معاملات خود اطمینان داشته باشند.

4. هویت دیجیتال (Digital Identity): وب 3.0 از هویت دیجیتال استفاده می‌کند تا افراد بتوانند هویت و اطلاعات شخصی خود را به صورت امن و متمرکز در محیط آنلاین مدیریت کنند.

5. ذخیره‌سازی داده دیگران (Data Ownership): این وب نسخه از کاربران به عنوان مالک داده‌های خود تشویق می‌کند و به آنها امکان می‌دهد که کنترل بیشتری بر روی داده‌های خود داشته باشند.

6. قراردادهای هوش مصنوعی (Smart Contracts): از طریق تکنولوژی بلاک‌چین، وب 3.0 قراردادهای هوش مصنوعی را ممکن می‌کند که بدون نیاز به وسیله‌گر معتبر به صورت خودکار اجرا شوند. این می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها از جمله مالی، حقوقی و خدمات متنوع مورد استفاده قرار گیرد.

7. وب سه بعدی (Semantic Web): وب 3.0 به بهبود توانایی ماشین‌ها در درک و تجزیه و تحلیل محتوای وب و ایجاد ارتباطات بین داده‌ها اختصاص دارد. این ویژگی به جستجوی هوش مصنوعی، تبادل داده‌های ساختاری، و افزایش کارایی وب کمک می‌کند.

 

مقاله مرتبط پیشنهادی: WEB 3 چیست؟

ارزهای دیجیتال در Web 3 :

ارزهای دیجیتال در Web3Web 3 :

همونطور که میدونیم بلاک چین یک فناوری جدید و غیر متمرکز است، ولی کاربردهای این تکنولوژی فقط مربوط به تراکنش ها و سیستم های مالی نمیشه. در واقع قابلیت ذخیره اطلاعات در بلاک چین به روشی انجام میشه که، باعث شده این فناوری در بسیاری از حوزه ها مورد استفاده قرار بگیره. هدف Web 3 ایجاد اینترنت غیر متمرکزه، بنابراین بلاک چین که خودش سیستم غیر متمرکز هست، میتونه انتخاب درستی برای گسترش وب 3 باشه. 
با تکامل بازار ارزهای دیجیتال، به نظر میرسه هیجانات بزرگ بعدی، مربوط به کوین های وب 3 باشه. در حالی که پروژه های متاورس هنوز مورد تقاضا هستن، کوین های وب تری، با هدف تقویت اقتصادهای متاورس از طریق زیرساخت های غیر متمرکز و اکوسیستم های متعلق به خود کاربر فعالیت می کنن. اگه قرار باشه که وب 3 به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگیره، کاربران به دو دسته تقسیم میشن. یه دسته با ذخیره کردن اطلاعات، نقش سرور رو به عهده میگیرن و دسته دوم نیز به عنوان مصرف کننده در سیستم فعالیت میکنن. در این مقاله ما به بررسی 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم میپردازیم.
با معرفی وب 3 هر روز پروژه های بیشتری از نسل جدید اینترنت استفاده میکنن و به کمک ویژگی های منحصر به فرد این پروژه ها خودشون رو ارتقاء میدن. ارزهای دیجیتال Web 3 از محبوب ترین پروژه های دنیا رمزارزها هستن. این توکن ها به دلیل اینکه منحصر به فرد هستن، معمولا به عنوان مجوز و گواهی مالکیت برای چیزهای مجازی مثل آثار هنری، ویدیوها، عکس ها و... استفاده میشن. همچنین 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم شامل ارز دیجیتال پولکادات، فایل کوین و بیت تورنت هستن. این ارزهای دیجیتال، آینده نسل Web 3 هستن که در ادامه هرکدوم از این ارزهای دیجیتال رو برای شما بررسی میکنیم.

ارز دیجیتال پولکادات (Polkadot):

ارز دیجیتال پولکادات (Polkadot) Polkadot:

یکی از 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم، ارز دیجیتال پولکادات هست. ارز دیجیتال DOT در سال 2016 توسط تعدادی از سازندگان برجسته در فضای بلاک چین از جمله بنیانگذار اتریوم، گوین وود، تاسیس شد. ارز دیجیتال پولکادات یکی از پروژه های شاخص وب سه هست که توسط بنیاد سوئیسی تاسیس شد. ارز دیجیتال پولکادات با ایجاد شبکه ای واحد از  بلاک چین های هدفمند و یکپارچه، میتونه مشکلاتی مثل بالا بودن هزینه کارمزدها و پایین بودن سرعت تراکنش ها رو برطرف بکنه
پولکادات با نماد اختصاری DOT نوعی ارز دیجیتال هست که در زمان نوشتن این مقاله با ارزش بازار حدود 28.19 میلیارد دلار، در رتبه 9 بازار قرار داره و سهم 1.12 درصدی از کل بازار رو در اختیار داره. پولکادات نسل نوینی از شبکه  بلاک چین هست که  بلاک چین های مختلفی رو به یه شبکه متصل می کنه. در این شبکه انتقال داده بین  بلاک چین های مختلف امکان پذیره و همچنین میتونه از چند زنجیره مختلف بکنه. ارز دیجیتال Polkadot تسهیل کننده نسل بعدی Web 3 هست که بعد از شکستن انحصار اینترنت، میتونه نسل جدید اینترنت رو در اختیار کاربران بذاره.
 بنیاد وب تری پشت ارز دیجیتال پولکادات، برای اینکه بتونه زیر ساخت ها رو به راحتی و با سرعت بالا در اختیار توسعه دهنده ها قرار بده، یک بلاک چین قابل همکاری رو توسعه دادن. برای به دست آوردن مطالب بیشتر در مورد ارز DOT می تونین از مقاله Polkadot چیست؟ در سایت ایران بایننس استفاده بکنین. همچنین میتونین با استفاده از صرافی ایران بایننس اقدام به خرید polkadot کنین.

ارز دیجیتال فایل کوین (Filecoin):

ارز دیجیتال فایل کوین (Filecoin) Filecoin:

یکی دیگه از 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم، فایل کوین هست که یکی از محبوب ترین پروژه های وب 3 به حساب میره. به جرات میشه گفت بلاک چین فایل کوین یکی از کاربردی ترین، جسورانه ترین و پیچیده ترین بلاک چین های موجود در جهان هست که بر اساس ایده ای بسیار نوآورانه و با اهدافی بزرگ به وجود اومده. بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگه تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال فایل کوین بتونه ایده های خودش رو اجرا کنه، انقلابی بزرگ در عرصه داده ها به وجود میاد.
فایل کوین با نماد اختصاری FIL یک ارز دیجیتال هستش که در زمان نگارش این مقاله با ارزش بازار حدود 5.22 میلیارد دلار، در رتبه 35 بازار ارز دیجیتال قرار گرفته و سهم 0.2 درصدی از کل بازار رو در اختیار داره. وب 3 در واقع همون فناوری است که به  بلاک چین فایل کوین اجازه اشتراک گذاری پرونده بین افراد مختلف به کاربراش میده. ارائه دهندگان بلاک چین Filecoin در واقع ماینرها یا کامپیوترهایی هستن که میتونن به اینترنت متصل بشن و فضای اضافی ذخیره اطلاعاتشون رو در اختیار شبکه بذارن. این ماینرها میتونن با مشارکت در زنجیره ذخیره سازی اطلاعات، ارز دیجیتال FIL پاداش بگیرن.
همچنین ذخیره اطلاعات در  بلاک چین ارز دیجیتال فایل کوین به صورتی هست که اطلاعات افراد به صورت غیر متمرکز در فضایی در هر جای دنیا ذخیره میشه ولی هیچکس به جز شخص نمیتونه به این اطلاعات دسترسی داشته باشه. در سایت ایران بایننس مقاله فایل کوین چیست؟ قرار داده شده که میتونین برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر این مقاله رو مطالعه کنین. همچنین اگه قصد خرید Filecoin رو دارین، صرافی ارز دیجیتال ایران بایننس میتونه تو این زمینه بهتون کمک کنه.

ارز دیجیتال بیت تورنت (BitTorent):

ارز دیجیتال بیت تورنت (BitTorent):

یکی دیگه از 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم، بیت تورنت میباشد. BitTorrent پلتفرم مخصوص اشتراک گذاری فایل های غیر متمرکز هستش که پیش از توسعه مفهوم وب 3 ایجاد شده. بیت تورنت با گذشت زمان تبدیل به یکی از پرکاربردترین برنامه های غیر متمرکز شده. در اصل بیت تورنت، یه سرویس دانلود فایل هست که از فناوری تورنت استفاده میکنه. در سراسر دنیا، صدها میلیون نفر کاربر این سرویس هستن. سرویس BitTorent در سال 2019 توسط بینانگذار بلاک چین ترون (جاستین سان) خریداری شد. 
در کل بیت تورنت با نماد اختصاری BTT نوعی از ارز دیجیتال هست که در زمان نوشتن این مقاله با ارزش بازار حدود 3.73 میلیون دلار، در رتبه 42 بازار قرار گرفته و سهم 0.14 درصدی از کل بازار رو در اختیار داره. ارز دیجیتال بیت تورنت میتونه به عنوان پلی بین تولیدکننده محتوا و مخاطبان عمل کنه. به عبارت دیگه، کاربران ارز دیجیتال BTT با استفاده از رمزارزهایی که دارن، بدون نیاز به هیچ بانک یا واسطه مالی میتونن امکانات و قابلیت های این سرویس رو بخرن یا بفروشن. در واقع، تولیدکننده های محتوا در مقابل چیزی که به مخاطب ها ارائه میدن، هزینه ای رو به صورت ارز دیجیتال بیت تورنت دریافت میکنن.
 بلاک چین ترون زیرساخت های خوب و پیشرفته ای برای انجام معامله های این رمزارز محیا کرده که، تراکنش های مربوط به بیت تورنت رو در مدت زمانی کوتاه و به سادگی انجام میده. همچنین شایعاتی وجود داره که در آینده، ارز دیجیتال Btt با پلتفرم های نتفلیکس، اسپاتیفای و آمازون همکاری خواهد کرد؛ بنابراین خرید Btt برای معامله گرها جذابیت زیادی رو داره. خرید بیت تورنت نیز با استفاده از ایران بایننس امکان پذیر است.

ارز دیجیتال کوزاما (Kusama):

ارز دیجیتال کوزاما (Kusama):

به عنوان چهارمین مورد از 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم، کوزاما رو بهتون معرفی میکنیم. Kusama بستر آزمایشی  بلاک چین هست که با هدف ارائه پلتفرمی سازگار و مقیاس پذیر برای توسعه دهنده ها طراحی شده. پروژه کوزاما در ماه می 2018 راه اندازی شد و بیشتر به عنوان یه پلتفرم آزمایشی برای پولکادات عمل میکنه. توسعه دهنده ها قبل از پیاده سازی تغییرات و ویژگی های جدید در بستر پولکادات، اون ها رو در بلاک چین کوزاما امتحان و آزمایش میکنن. درسته که بلاک چین کوزاما به عنوان یه شبکه آزمایشی شناخته میشه، ولی این شبکه محیط توسعه است که میتونه مثل ارز دیجیتال پولکادات و با سرعت بیشتری مورد استفاده قرار بگیره.
کوزاما با نماد اختصاری KSM یه ارز دیجیتاله که در زمان نوشتن این مقاله با داشتن ارزش بازار حدود 2.43 میلیارد دلاری، تو رتبه 60 بازار قرار گرفته. همچنین تیمی که ارز دیجیتال پولکادات رو ایجاد کردن و به شرکت Parity Technologies معروف هستن، ارز دیجیتال کوزاما رو هم توسعه دادن. به عبارت دیگه بنیانگذار این ارز دیجیتال، دکتر Gavin Wood هست. این شخص دانشمند و برنامه نویس مشهور کامپیوتر و همچنین یکی از بنیانگذارهای ارز دیجیتال اتریوم بود.
در شبکه کوزاما هیچ دکمه قطعی وجود نداره، به این معنی که هیچ مقام مرکزی توان متوقف کردن فعالیت این شبکه رو نداره. کوزاما و پولکادات به عنوان شبکه های مستقل و به همراه جوامع، حاکمیت و کاربردهای مکمل خود فعالیت میکنن. این دو پلتفرم ارتباط نزدیک خودشون رو با یکدیگه حفظ کردن و احتمالا بسیاری از تیم ها نیز اپلیکیشن های خودشون رو روی هر دوی این شبکه ها مستقر میکنن. به این ترتیب آینده خوبی در انتظار ارز دیجیتال KSM خواهد بود. خرید KSM و فروش ارز دیجیتال کوزاما هم با استفاده از صرافی ایران بایننس امکان پذیره.

ارز دیجیتال اوشن پروتکل (OCEAN):

ارز دیجیتال اوشن پروتکل (OCEAN)OCEAN:

یکی دیگه از 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم، رمز ارز اوشن پروتکل هست.  ارز دیجیتال OCEAN پروتکل تبادل داده غیر متمرکز و مبتنی بر بلاک چین هست. پروتکل اوشن به گونه ای طراحی شده که کاربرای اون میتونن، بازار داده غیر متمرکز خودشون رو طراحی و ایجاد کنن. این بازارهای داده به افراد و سازمان ها کمک میکنن تا داده ها و اطلاعات خودشون رو به اشتراک بذارن و از اون ها برای ایجاد محصولات و خدمات بهتر استفاده کنن. همچنین ارز دیجیتال Ocean به عنوان توکن ابزاری عمل میکنه و برای خرید، مبادله و فروش داده ها و همچنین مدیریت بودجه جامعه روی پلتفرم ازش استفاده میشه.
اوشن پروتکل با نماد اختصاری OCEAN یکی از رمز ارزهای پتانسیل دار بازار کریپتوکارسی هاست، که در زمان نوشتن این مقاله با ارزش بازار حدود 620.38 میلیون دلاری، تو رتبه 132 بازار قرار داره. توکن ارز دیجیتال اوشن پروتکل، به عنوان وسیله ای برای تبادل درون شبکه اختصاصی اپن اوشن کاربرد داره. تولید کننده های داده هنگامی که اطلاعات خودشون رو به فروش میرسونن، این توکن رو به دست میارن. همچنین کاربران برای اجرای الگوریتم های خود روی این داده ها لازمه که ارز دیجیتالی رو به عنوان کارمزد پرداخت کنن. توکن اوشن به عنوان پاداشی برای خدمت کارایی داره و مورد استفاده مشخصی داره.
پروتکل Ocean در سال 2017 توسط بروس پون بنیانگذار BigChainDB و ترنت مکانگی متخصص هوش مصنوعی و طراحی، ایجاد شد. هدف اون ها این بود که کنترل داده های کلان رو از شرکت هایی مثل مایکروسافت، گوگل و اپل به دست بگیرن. توجه داشته باشین که برای خرید Ocean، میتونین از صرافی ایران بایننس استفاده کنین.

نحوه خرید ارزهای Web 3 :

نحوه خرید ارزهای Web 3 :

برای اینکه بتونین ارزهای وب 3 رو در صرافی ها بخرین، ابتدا باید صرافی هایی رو پیدا کنین که ارزهای وب 3 رو در لیست خریدشون قرار دادن. بعضی از صرافی های خارجی مثل بایننس، کوکوین، کوینکس و... این ارزهای وب 3 رو در لیست خرید خودشون دارن ولی این صرافی ها به دلیل اینکه احراز هویت رو اجباری کردن، کار باهاشون برای ما ایرانی ها به دلیل تحریم های بین المللی سخت شده و امکان داره حسابمون رو مسدود کنن.
در مقابل صرافی های ایرانی نیز وجود دارن که میتونین برای خرید ارزهای وب 3، ازشون استفاده کنین. برای مثال صرافی ایران بایننس یکی از صرافی های ایرانی و معتبری هست که هر کدوم از 5 ارزهای وب 3 نام برده شده رو در لیست خریدش قرار داده و میتونین بعد از ثبت نام و احراز هویت در صرافی ایران بایننس خرید ارز دیجیتال وب 3 رو طبق قیمت لحظه ای جهانی انجام بدین.

جمع بندی و نتیجه:

در این مقاله به شما 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم رو معرفی کردیم و توضیحاتی در مورد Web 3 دادیم. همونطورکه نام بردیم. ارزهای دیجیتال پولکادات، بیت تورنت، اوشن، کوزاما و فایل کوین از جمله از ارزهای وب 3 هستن که پتانسیل زیادی برای رشد دارن و برای سرمایه گذاری بهترین گزینه ها هستن. شما میتونین برای خرید ارزهای Web 3 از صرافی ارز دیجیتال ایران بایننس که یکی از معتبرین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی است، استفاده کنین.


نظرات کاربران در مورد 5 ارز دیجیتال Web 3 که باید بخریم. معرفی بهترین ارزهای web 3 برای خرید
  • Good

سوال امنیتی :8+47 = ?