امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال چقدر است

نوشته شده در : 1403/04/02

جستجو


امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال چقدر است؟ امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال همواره با شک و شبهه هایی همراه بوده  که خرید تتر را تحت تاثیر قرار داده است. همونطور که میدونین Tether به عنوان محبوب ترین استیبل کوین بازار رمز ارزها هستش و بیشتر فعالان و سرمایه گذاران کریپتوکارنسی ها از این رمز ارز استفاده میکنن. تتر از تکنولوژی بلاکچین برای افزایش امنیت در تراکنش های مالی خود استفاده می‌کند. تکنولوژی بلاکچین به تتر امکان اثبات و تأیید تراکنش‌ها و تاریخچه مالی را با استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری و توزیع شده می‌دهد، که باعث افزایش اعتماد و امنیت در شبکه تتر می‌شود.

به همین دلیل ایراداتی که از این رمز ارز در مورد پشتوانه تتر ها گرفته میشه، ضربه زیادی رو به این رمزارز زده و  با توجه به این که قرارداد تتر کمی پیچیده است، قصد داریم که تو این مطلب به طور کامل امنیت ارز تتر رو براتون مورد بررسی قرار بدیم تا شما با اطلاعات کافی به خرید یا فروش تتر بپردازین.

ارز تتر چیست؟

 ارز تتر چیست

تتر یک نوع ارز دیجیتال هستش که در بین ارزهای دیجیتال پایدار یا باثبات (Stable Coin) دسته بندی شده است. در صورتی که قبلا سابقه ی فعالیت در دنیای رمز ارزها رو داشته باشین و تو این حوزه سرمایه گذاری کرده باشین، به احتمال زیاد اسم ارز تتر رو شنیدن و تا حدی با اون آشنا هستین. اما برای افرادی که با این ارز دیجیتال آشنا نیستن به زبان ساده میتونیم بگیم که، تتر یک نوع دلار آمریکا در بستر بلاک چین است. اگه براتون سواله که نماد تتر چیست؟ باید بگیم که این رمز ارز با نماد USDT در بازار ارزهای دیجیتال معامله میشه.

مهمترین ویژگی هایی که برای ارز دیجیتال تتر مطرح شده، عبارتند از:

1.    تتر ارز دیجیتالی است که ارزش اون همواره ثابت و برابر با یک دلار می باشد و نوساناتی که در قیمت سایر ارزهای دیجیتال دیده میشه، تو نمودار این رمز ارز دیده نمیشه.
2.    با استفاده از تتر نقل و انتقال پول با دلار آمریکا به هر نقطه ای از جهان در کسری از ثانیه انجام میشه.
3.    تتر کاربرد های بسیار زیادی رو داره و از این رمز ارز تنها برای مبادله ارزها و یا انتقال دارایی استفاده نمیشه.
4.    ارز دیجیتال تتر رو میتونیم ورژن دیجیتالی شده ی دلار آمریکا بدونیم که از نظر ارزش نسبت یک به یک رو با دلار داره.

نکته جالبی که در مورد ارز تتر وجود داره، اینه که بیشتر صرافی های آنلاین و پلتفرم هایی که در حوزه ارز دیجیتال فعالیت دارن، از پول فیات پشتیبانی نمی کنن. به همین دلیل برای فعالیت تو این حوزه حتما باید از استیبل کوینی مثل تتر استفاده کنین. از طرفی به دلیل تحریم هایی که علیه ایرانی ها وجود داره، سیستم های مالی و بانکی بین المللی هیچ گونه خدماتی رو به ایرانی ها ارائه نمیدن. با توجه به این موضوع که قیمت این ارز دیجیتال همواره ثابته، می تونیم تتر رو به عنوان یک ابزار مناسب برای انتقال پول به خارج از کشور بدونیم.

ارز دیجیتال تتر چگونه کار میکند؟

برای بررسی این موضوع که امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال چقدر است؟ باید اطلاعاتی در مورد نحوه کار Tether در بازار رمز ارزها و شبکه های این رمز ارز داشته باشیم. همونطور که قبل تر هم اشاره داشتیم، رمز ارز تتر بر روی 13 شبکه ی بلاک چینی مختلف ارائه شده و قابل دسترسی می باشد؛ اما از بین این 13 شبکه، چهار شبکه وجود دارن که از بقیه مهمتر و پر کاربرد تر هستن. در وبسایت صرافی اینانس همچنین شما می تونین مقاله ای که در رابطه با 11 شبکه انتقال تتر هست رو هم مطالعه کنین.

ارز دیجیتال چگونه کار میکند 

توجه داشته باشین که همه ی این شبکه ها کاربرد و ساختار یکسانی رو دارن، اما هنگام نقل و انتقال ارز دیجیتال حتما باید به نوع شبکه ای که از اون برای انتقال رمز ارزهای خودتون استفاده میکنین، توجه کنید. یک روش ساده برای اینکه بتونین نوع شبکه ارز دیجیتالی که از اون استفاده می کنین رو مشخص کنید، اینه که به آدرس اون توجه کنین. در ادامه بهتون نحوه تشخیص نوع شبکه تتر بر حسب آدرس رو در 4 شبکه ی پرکاربرد این رمز ارز توضیح میدیم.
1.    تتر اومنی (Omni): این نسخه از تتر، بر روی شبکه ی بلاک چینی بیت کوین فعالیت داره و از استاندارد مخصوص این شبکه که اومنی نام داره، پیروی میکنه. آدرس کیف پول تتر بر روی شبکه ی اومنی معمولا با اعداد 1 یا 3 و یا عبارت bc1 شروع میشه.
2.    تتر ERC 20: تتر هایی که از استاندارد ERC 20 پیروی میکنن، بر روی شبکه بلاک چینی اتریوم توسعه پیدا کردن و عرضه شدن. آدرس این کیف پول ها با عبارت 0X آغاز میشه که میتونین با همین نشانه، این شبکه رو شناسایی کنین.
3.    تتر TRC 20: تتر هایی که روی شبکه ی بلاک چینی ترون توسعه پیدا کردن و از استاندارد اختصاصی این شبکه (TRC 20) پیروی میکنن، تو این دسته قرار گرفتن. آدرس کیف پول های مربوط به این نوع از تتر ها با عبارت TX آغاز میشه.
4.    تتر BEP 20: این استاندار که متعلق به شبکه ی بایننس اسمارت چین هستش، یکی از سریع و ارزان ترین شبکه ها برای انتقال ارز دیجیتال تتر محسوب میشه. جالبه بدونین که آدرس های مربوط به کیف پول این شبکه هم مثل اتریوم با عبارت 0X آغاز میشه.

هدف از ساخت تتر 

حالا که درک نسبی رو از تتر و ماهیت این ارز دیجیتال بدست آوردین، شاید براتون سوال باشه که تتر به چه دلیلی ساخته شده؟ برای درک بهتر هدف تتر بهتره که ابتدا در مورد تاریخچه و نحوه ی بوجود اومدن این رمز ارز صحبت کنیم. 

تتر برای اولین بار تو سال 2015 به بازار ارزهای دیجیتال معرفی شد؛ البته این رمز ارز یک سال قبل تر با نام رییل کوین (Real coin) راه اندازی شده بود. اما شرکت تتر که ارائه ی این ارز دیجیتال رو به عهده داشت، قبل از عرضه ی توکن های خودش اسم پروژه رو به تتر تغییر داد.

جالبه بدونین که علاوه بر ارز USDT که پشتوانه ی اون دلار آمریکاست، این کمپانی توکنی با نماد EURT رو هم عرضه کرد که پشتوانه ی اون ارز یورو بود. توکن های عرضه شده توسط شرکت تتر به ترتیب ارزشی برابر با یک دلار و یک یورو داشتن. البته استفاده از توکن دلاری تتر رواج بیشتری بین فعالان بازار ارزهای دیجیتال داشته.

 هدف از ساخت تتر

نکته مهمی که در مورد تتر وجود داره، اینه که این رمز ارز در زمان ICO یا عرضه اولیه ی خودش بر روی شبکه ی بلاک چینی بیت کوین که بهش شبکه ی اومنی گفته میشه، عرضه شده بود؛ این در حالیه که الان تتر بر روی بیش از 13 شبکه مختلف قابل دسترسی و استفاده است. استفاده از شبکه های مختلف باعث شده که این رمز ارز بتونه خدمات خودش رو بهتر، سریعتر و در عین حال ارزان تر از قبل به کاربر های خودش ارائه بده.

اما چه دلیلی باعث شده که تتر تا این حد بین معامله گران ارزهای دیجیتال محبوب بشه؟ از مهمترین عواملی که معامله گر ها و فعالان حوزه ی ارزهای دیجیتال رو نسبت به استفاده از رمز ارز تتر ترغیب کبده، می تونیم به در امان موندن از نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال بدونیم.

اگه با ماهیت بازار ارزهای دیجیتال اشنا باشین، به خوبی میدونین که این نوسانات بسیار شدید هستن و میتونن به قیمت از دست دادن تمام و یا بخش بزرگی از سرمایه ی شما تموم بشه.

البته باید به این نکته توجه داشته باشین که میزان ارزش تتر به طور مستقیمی با ارزش دلار برابری میکنه؛ به همین دلیل در صورتی که ارزش دلار اسکناسی به دلیل مسائل سیاسی و اقتصادی کاهش پیدا کنه، ارزش تتر هم کمتر میشه. البته ارزش این رمز ارز در این شرایط هم با یک دلار آمریکا برابر خواهد بود.

 چرا تتر با دلار یک به یک است

چرا تتر و دلار آمریکا نسبت یک به یک دارند؟

ارز دیجیتال تتر در ایران محبوبیت بسیار زیادی رو داره و حتی از این رمز ارز به عنوان جایگزینی برای سرمایه گذاری روی دلار به جای اسکناس کاغذی استفاده میکنن. با توجه به این که ارزش هر واحد از تتر همواره برابر با یک دلار امریکا است، این ارز به عنوان یک جایگزین مناسب برای دلار بین سرمایه گذاران ایرانی شناخته میشه. به همین دلیل شناخت این ارز و دلیل برابری ارزش اون با دلار آمریکا اهمیت زیادی رو داره.

با توجه به اینکه ارز تتر وابستگی شدیدی رو به دلار آمریکا داره، نسبت قیمتی این ارز و دلار همواره یک به یک می باشد. همونطور که میدونین ارز تتر به عنوان یکی از محبوب ترین استیبل کوین های دنیای کریپتوکارنسی ها شناخته میشه. این رمز ارز همیشه قیمت ثابتی داره و به همین دلیل هم بین کاربرهای حوزه ارز دیجیتال کاربرد بسیار زیادی رو داره. این موضوع باعث میشه که دست واسطه گر ها از سرمایه گذاری سوداگرانه روی ارز دلار کوتاه بشه. وقتی دلار قیمت مناسبی داره خرید تتر ارزان مطرح میشه که برای ترید لازمه.

توکن تتر با استفاده از دلار امریکا به طور کامل پشتیبانی می شود. به عبارت دیگه این دسته از ارزها به وسیله ی پول های فیات پشتیبانی میشن و وثیقه ی اون ها پولی مثل دلار، یورو، پوند و. . . می باشد. به همین دلیل هم میتونیم این دسته از ارزهای دیجیتال رو به عنوان پلی بین ارزهای فیات و کریپتوکارنسی ها بدونیم. ثبات، شفافیت و کمتر بودن هزینه های تراکنش ها رو میتونیم اصلی ترین دلیل محبوبیت ارزهای استیبل کوین در بین سرمایه گذاران ایرانی بدونیم.

آیا ارز تتر امن است

آیا ارز تتر امن است؟

درسته که تتر به عنوان یکی از محبوبترین استیبل کوین های بازار ارزهای دیجیتال شناخته میشه و بیشتر معامله گرها تو بازار رمز ارزها از این ارز استفاده میکنن؛ اما شک و شبهه های زیادی در مورد امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال و مشکلات نقدینگی برای این رمز ارز وجود داره. در واقع حرف و حدیث هایی در این مورد وجود داره که کمپانی تتر به اندازه ی تمام توکن هایی که در بازار داره، ذخایر ارزی نداره. 

در سال 2019 تتر تو سایت رسمی خودش ادعا کرد که این رمز ارز به وسیله ی ارزهای فیات و معادل های نقدی اون مثل دارایی های مربوط به نهاد های وابسته، پشتیبانی میشه. در حال حاضر هم این سایت ادعا میکنه که تمامی توکن های تتر از نسبت یک به یک با ارز فیات دلار دارن و با ارز معادل خودشون منطبق هستن. به عبارت دیگه این سایت تنها به شکل لفظی عنوان کرده که تمامی تتر ها به شکل 100 درصد با دلار پشتیبانی میشن.

نکته قابل توجه اینه که آدام کارلتون (Adam Carlton) که مدیر عامل کیف پول پینک پاندا (Pink Panda) می باشد، معتقده که تتر در تاریخچه ی خودش، شفافیت زیادی رو در زمینه ی پشتوانه ی کوین های خودش نداره. این فرد ادعا کرده که تتر از نظر قانونی سابقه ی مشکوکی رو داره و تا به الان به شکل شفاف و واضحی در مورد منابع ارزی خودش و میزان اون ها اطلاع رسانی نکرده است.

 امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال

در مجموع و در شرایط فعلی، اکثر فعالان بازار ارزهای دیجیتال و معامله گر های این حوزه به طور واضح پذیرفتن که تتر توسط دلار پشتیبانی نمیشه. توسعه دهنده های حرفه ای دنیای رمز ارزها، بار ها از این شرکت خواستن که در مورد منابع ارزی خودش شفاف سازی کنه، تا بتونن از پشت پرده ی تتر اطلاع پیدا کنن؛ اما با وجود فشار هایی که در این حوزه وجود داره، این شرکت اطلاعات چندانی رو در این مورد ارائه نکرده.

جمع بندی و نتیجه :
امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال چقدر است؟این موضوعی بود که تو این مطلب به طور کامل در مورد اون صحبت کردیم و اطلاعات تکملی رو در اختیار شما قرار دادیم. همونطور که تو این مقاله گفتیم، ارز تتر برترین استیبل کوین در بازار رمز ارزها است و بیشترین کاربرد رو هم در بین معامله گر های این حوزه داره. امیدواریم بعد از مطالعه ی این مقاله با ارز دیجیتال تتر و امنیت اون آشن شده باشین و اطلاعات کاملی رو در این زمینه بدست بیارین.

نظرات کاربران در مورد امنیت تتر در بازار ارزهای دیجیتال چقدر است
  • با توضیحاتی که دادین کمی در مورد امنیت نگران شدم، به نظرتون ممکنه که یه روزی تتر به طور کامل از بین بره؟ و اینکه چه جایگزین هایی رو برای تتر معرفی میکنین؟

    سلام من به تازگی با شخصی آشنا شدم که من را برای سرمایه‌گذاری در تتر به یک کافه دعوت کرد تا به من معرفی کنند این سرمایه‌گذاری را و کلی برام توضیح دادند در مورد این سرمایه‌گذاری در کافه افرادی مرتب به من معرفی می شدند

    کلاهبرداریه بنظرم. حواست باشه

سوال امنیتی :2+77 = ?