تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال

نوشته شده در : 1403/06/29

جستجو

حضور و فعالیت در بازارهای مختلف مالی مانند ارزهای دیجیتال، فارکس و صرافی ارز دیجیتال... نیازمند شرکت در دوره های تخصصی و آموزش و کسب مهارت های لازم هست و نکته قابل اهمیت برای موفقیت در این حوزه ها، کسب دانش و توانایی لازم هست. چه بسا افرادی با سرمایه های کلان وارد بازاهای مالی شدن و فعالیت خودشون رو بدون داشتن مهارت و دانش کافی در رابطه با معامله و سرمایه گذاری شروع کردن و سرمایه شون رو از دست دادن. بنابراین برای سرمایه گذاری و فعالیت در تمام بازارهای مالی باید مهارت و دانش کافی کسب کرد. نکته قابل توجه برای مقایسه دو یا چند چیز کسب اطلاعات کافی درباره آنها است، بنابراین در مقاله تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال قصد داریم به معرفی و بررسی تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال و تفاوت این دو تحلیل بپردازیم.

تحلیل تکنیکال (Technical analysis):

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال اولین بار توسط چارلز داو و نظریه داو در اواخر دهه 1800 معرفی شد. همچنین محققانی از جمله ویلیام پی همیلتون، رابرت ریا، ادسون گولد و جان مگی بیشتر به مفاهیم نظریه داو کمک کردن که به شکل گیری بهتر تحلیل تکنیکال و نظریه داو انجامید. اساس نظریه، این روزها به تجزیه و تحلیل تکنیکال تکامل یافته و صدها الگو و سیگنال رو در بر می گیره که طی سال ها تحقیق توسعه یافتن. تحلیل تکنیکال، آنالیز فنی یک رشته تجاری هست که برای ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و شناسایی فرصت‌های معاملاتی با تجزیه و تحلیل روندهای آماری جمع‌آوری‌شده از فعالیت‌های معاملاتی، مثل حرکت قیمت و... مورد استفاده قرار می گیره. برخلاف تحلیل فاندامنتال، که تمرکز اون روی ارزیابی ارزش اوراق بهادار بر اساس نتایج تجاری مثل فروش و درآمد حاصل هست، تمرکز تحلیل تکنیکال بر روی مطالعه و بررسی قیمت و حجم هست. ابزارها و لوازم تحلیل تکنیکال برای بررسی روش‌هایی که عرضه و تقاضا برای اوراق بهادار بر نوسانات، تغییرات قیمت، تقاضا جامعه و... تاثیر میذاره، مورد استفاده قرار می گیره. نحوه عمل و فعالیت تحلیل تکنیکال به این صورت هست که فعالیت‌های معاملاتی گذشته و تغییرات قیمت یک اوراق بهادار می‌تونن شاخص‌های با ارزشی از حرکت‌های قیمت آتی اوراق بهادار در صورت هم مسیری با قوانین سرمایه‌گذاری یا معاملات مناسب باشن. معمولا برای ایجاد و تولید سیگنال‌های معاملاتی کوتاه‌مدت از ابزارهای مختلف نموداری استفاده میشه. این اطلاعات به تحلیلگران کمک می کنن تا برآورد کامل و کلی ارزش خودشون رو بهبود ببخشن.

تحلیل فاندامنتال (Fundamental analysis):

تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال روشی برای اندازه‌گیری ارزش ذاتی اوراق بهادار با بررسی عوامل مالی و اقتصادی مرتبط هست. تحلیلگران فاندامنتال هر چیزی رو که بر ارزش اوراق بهادار تأثیرگذار باشه، مثل عوامل کلان اقتصادی از جمله وضعیت اقتصاد و شرایط صنعت، اثربخشی مدیریت شرکت و... مورد بررسی قرار میدن. در تحلیل فاندامنتال قصد نهایی رسیدن به عددی هست که سرمایه گذار بتونه با قیمت فعلی اوراق بهاداری مقایسه کنه تا متوجه بشه که اوراق بهادار کمتر از معیار ارزش گذاری شده یا بیش از حد معیار ارزش گذاری شده. تحلیل فاندامنتال سهام برخلاف تحلیل تکنیکال هست چرا که جهت قیمت ها رو از طریق تحلیل داده های بازار مثل قیمت و حجم پیش بینی می کنه.

تجزیه و تحلیل فاندامنتال معمولا از دیدگاه کلی تا جزئی انجام میشه تا اوراق بهاداری که بطور صحیح توسط بازار قیمت گذاری نشدن شناسایی بشن. تحلیل گران اغلب به ترتیب، وضعیت کلی اقتصادی و بعد قدرت صنعت خاص رو قبل از فوکوس بر عملکرد شرکت های فردی برای رسیدن به ارزش بازار منصفانه برای سهام رو مورد بررسی و مطالعه قرار میدن. تحلیل فاندامنتال از دیتاهای عمومی برای ارزیابی ارزش سهام و... استفاده می کنه. برای مثال، یک سرمایه گذار می تونه با بررسی عوامل اقتصادی مثل وضعیت اقتصاد، نرخ بهره تجزیه و تحلیل بنیادی رو بر روی ارزش اوراق قرضه انجام بده، سپس اطلاعات مربوط به صادرکننده اوراق رو بررسی و مطالعه کنه.

برای سهام، تحلیل بنیادی از رشد آتی، درآمدها، حاشیه سود، بازده حقوق صاحبان سهام و سایر دیتا ها برای تعیین ارزش اساسی و پتانسیل یک شرکت برای رشد آتی استفاده می کنه. بنابراین تحلیل فاندامنتال رو می توان به عنوان تحقیق و بررسی تعریف کرد که به عواملی مرتبط هست که احتمالا در آینده بر قیمت سهام یک شرکت یا سازمان تاثیر میذارن. تجزیه و تحلیل فاندامنتال در مقابل تحلیل تکنیکال نسبت به این قضیه، عواملی که در تحلیل فاندامنتال مورد بررسی قرار می گیرن شامل: صورت های مالی، صنعت، فرآیندهای مدیریت و... هستن. در مقابل تحلیل فاندامنتال برای سرمایه گذاری هایی که برای طولانی مدت نگهداری میشن، مربوط هست. آنالیز فاندامنتال به دیتاهای قبلی و فعلی مربوط هست. تحلیل فاندامنتال فقط برای تابع های سرمایه گذاری کاربرد داره و استفاده میشه. یکی از سوالات مهم در بازار ارز دیجیتال این است که استاپ لاس(Stop Loss) چیست و چه اهمیتی دارد؟ 

تجزیه و تحلیل تکنیکال الگوها، نمودارها و روندهای قبلی رو مطالعه و بررسی میکنه تا پیش بینی هایی در مورد تغییرات قیمت یک سازمان در آینده انجام بده. به عبارت دیگه، تحلیل تکنیکال رو می توان به عنوان روشی برای تعیین قیمت آتی اوراق بر اساس نمودارها به منظور شناسایی روندها و همچنین الگوها تعریف کرد. تجزیه و تحلیل فنی برای سرمایه گذاری هایی که برای مدت زمان کوتاه تری نگهداری میشن،مرتبط هست. تجزیه و تحلیل فاندامنتال فقط به داده های قبلی مربوط میشه و فقط برای توابع معاملاتی استفاده میشه. هدف از انجام یک تحلیل تکنیکال، شناسایی زمان مناسب برای ورود یا خروج از بازار هست.

تفاوت هایTechnical analysisو Fundamental analysis:

تفاوت های Technical analysis و Fundamental analysis

در این پارت از مقاله تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال بعد از معرفی آنالیز تکنیکال و آنالیز فاندامنتال به ببرسی تفاوت های تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال می پردازیم که جزو موضوعات مهم در بازارهای مالی هستن.

تفاوت اصلی:

تحلیل فاندامنتال برای درک الگوهای عملکرد مالی یک واحد تجاری مورد استفاده قرار می گیره. یعنی آنالیز فاندامنتال برای بررسی مبانی یک موجودیت استفاده میشه اما تجزیه و تحلیل تکنیکال برای درک الگوهای موجود در قیمت سهام یک واحد تجاری استفاده میشه. یعنی تمرکز آنالیز تکنیکال بر دیتاهای مربوط به قیمت و سهام هست.

داده ها(دیتاها):

تمرکز آنالیز فاندامنتال بر روی داده های قبلی و همچنین داده های فعلی هست ولی آنالیز تکنیکال فقط بر داده های قبلی تمرکز داره.

مبنا تصمیم گیری:

آنالیز فاندامنتال اطلاعات حاضر و همچنین آمارهای ارزیابی شده، اساس تصمیم گیری در تحلیل فاندامنتال هست و آنالیز تکنیکال قیمت بازار و روند بازار سهام اساس تصمیم گیری در تحلیل تکنیکال هست.

بازه زمانی:

آنالیز فاندامنتال برای سرمایه گذاری هایی که مربوط به بازه بلند مدت هستن، ارتباط داره و آنالیز تکنیکال برای سرمایه گذاری هایی که به بازه های کوتاه مدت مرتبط هستن.

هدف:

آنالیز فاندامنتال به منظور شناسایی ارزش ذاتی یک سهام خاص انجام میشه و آنالیز تکنیکال با هدف شناسایی زمان مناسب برای سرمایه گذاری یا خروج سرمایه گذاری ها از بازار انجام می گیره.

منبع داده‌ها:

در تحلیل فاندامنتال، داده‌ها از گزارش‌های اقتصادی، فرایندهای مدیریت، آمارهای صنعت، صورت‌های مالی، اطلاعیه های خبری و... بدست میان. در تحلیل تکنیکال، داده‌ها از تجزیه و تحلیل نمودارها بدست میان.

معامله گران:

آنالیز فاندامنتال توسط معامله گران و تحلیل گران شرایط بلندمدت صورت می گیره و آنالیز تکنیکال توسط معامله گران نوسانات و همچنین معامله گران کوتاه مدت انجام می گیره.

شاخص ها:

آنالیز فاندامنتال درآمدها، دارایی ها، بدهی ها، هزینه ها، نسبت بدهی به حقوق سهام داران، نسبت بازده حقوق سهام داران و... رو مطالعه و بررسی می کنه و تحلیل تکنیکال از نمودارهایی مثل دیتا های قیمت و... استفاده می کنه. EMA، RSI، MACD، میانگین متحرک ساده شاخص های فنی معمول هستن.

از دیگر علت های تفاوت آنالیز تکنیکال و آنالیز فاندامنتال می تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تمرکز تحلیل بنیادی بر عوامل کیفی و کمی هست، در حالی که تحلیل تکنیکال بر قیمت و حجم تمرکز داره.
  • تحلیل بنیادی تحت تاثیر اخبار خارجی قرار نمی گیره، در حالی که تحلیل تکنیکال تحت تاثیر اخبار خارجی هست.

نتیجه و جمع بندی:

در مقاله تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال، اطلاعات کاربردی در رابطه با تفاوت های آنالیز فاندامنتال و آنالیز تکنیکال ارائه کردیم. همونطور که در مقاله بیان کردیم آنالیز فاندامنتال برای سرمایه گذاری های بلندمدت و آنالیز تکنیکال برای سرمایه گذاری های کوتاه مدت استفاده میشه. تحلیل فاندامنتال به تحلیلگران این امکان رو میده تا عملکردهای آتی رو با استفاده از گزارش‌های مالی یک سازمان پیش‌بینی کنن، در حالی که تحلیل تکنیکال به تحلیلگران این امکان رو میده تا مطمئن بشن که الگوهای قبلی در قیمت سهام در زمان آینده تکرار میشن یا نه. تحلیل فاندامنتال داده های قبلی و فعلی رو در نظر می گیره، در حالی که تحلیل تکنیکال فقط داده های گذشته رو در نظر می گیره.

نظرات کاربران در مورد تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال
سوال امنیتی :4+67 = ?