فهرست مطالب
ارز دیجیتال تتر یکی از محبوب ترین استیبل کوین های دنیای کریپتوکارنسی ها است. تتر در شبکه های مختلفی عرضه شده و به همین دلیل انتقال سریع و ارزان آن امکان پذیر است. این ارز دیجیتال در هر شبکه فناوری ها و استاندارد های متفاوتی رو داره. بالا بودن حجم روزانه معامله ها این استیبل کوین رو به محبوبیت بالایی رسونده. همچنین قابلیت معامله آن با سایر ارزها در همه صرافی ها باعث شده همه افراد وارد در حوزه کریپتو با آن اشنایی داشته باشند.
آشنایی با انواع تتر و شبکه های مختلف این ارز دیجیتال بهتون کمک میکنه که بتونین بهترین شبکه رو برای انتقال این رمز ارز انتخاب کنین تا هزینه ی کمتری رو هم برای انتقال تتر پرداخت کنید و همچنین بتونین به خرید یا فروش تتر بپردازین.
برای آشنایی با فناوری های تتر در شبکه های مختلف، در ابتدا باید اطاعاتی رو در مورد ماهیت این رمز ارز و نحوه کار اون پیدا کنین. همچنین باید اطلاعاتی رو در مورد اینکه پشتوانه تتر چیست؟ و اهداف تتر و کاربرد اون پیدا کنین. علاوه بر این در این مطلب آدرس کنترکت تتر در شبکه های مختلف رو هم مورد بررسی قرار دادیم تا با آن ها آشنا بشید. توجه داشته باشین که گاهی اوقات برای اضافه کردن تتر به کیف پول های خودتون، باید از آدرس کانترکت استفاده کنین.
ارز دیجیتال تتر چیست؟
تتر یکی از ارزهای دیجیتال پرکاربرد و محبوب در بازار ارزهای دیجیتال است. این رمز ارز در بین استیبل کوین ها قرار گرفته و ارزش اون همواره برابر با یک دلار آمریکا است؛ دلیل این موضوع رو میتونیم اینطور شرح بدیم که، به ازای هر واحد ارز تتری که در بازار رمز ارزها در حال گردش می باشد، یک دلار در حساب های کمپانی تتر نگهداری میشه. به همین خاطر هم هستش که ارز تتر نسبت یک به یک با دلار آمریکا داره.
ارز تتر در سال 2014 توسط شرکت Tether که در هنگ کنگ مستقر شده، ایجاد شد. البته در ابتدا اسم این پروژه رییل کوین (Real Coin) بود و بعدا نام اون به تتر تغییر پیدا کرد. درسته که هر واحد از تتر باید با یک دلار ارز فیات پشتیبانی بشه، اما در حال حاضر شرکت سازنده ی این رمز ارز شفاف سازی زیادی رو در مورد منابع ارزی خودش نمیکنه و به همین خاطر گمانه زنی هایی در مورد پابند نبودن این شرکت به تعهدات، مطرح شده.
شبکه انتقال ارز دیجیتال چیست؟
بعضی از ارزهای دیجیتال یک بلاک چین اختصاصی داره که از همون شبکه برای انتقال ارزهای خودش استفاده میکنن. این در حالیه که بعضی از ارزهای دیگه وجود دارن که خودشون بلاک چین اختصاصی ندارن و از شبکه های مربوط به ارزهای دیجیتال دیگه، برای انتقال ارزهاشون استفاده میکنن. ارز تتر جزو اون دسته از کریپتوکارنسی هایی هستش که شبکه ای مخصوص برای خودش نداره و از سایر بلاک چین ها برای نقل و انتقال های توکن های خودش استفاده میکنه.
نکته مهمی که در این مورد وجود داره، اینه که هر کدوم از شبکه های بلاک چینی قوانین و استاندارد هایی رو داره که به اون ها استاندار توکن گفته میشه. برای مثال اگه قرار باشه توکنی بر روی شبکه اتریوم ایجاد بشه، باید از استاندارد های این بستر پیروی کنه. همچنین اگه قرار باه پروژه ای توکن های خودش رو بر روی شبکه بایننس اسمارت چین انتشار پیدا کنه، باید با استاندارد های اختصاصی همین شبکه مطابقت داشته باشه.
مقاله پیشنهادی: 11 شبکه انتقال تتر را بشناسید.
چرا انواع شبکه های ارز دیجیتال وجود دارند؟
در حال حاضر در دنیای کریپتوکارنسی ها، انواع مختلفی از شبکه های انتقال ارز دیجیتال وجود داره که تعدادی از اون ها محبوبیت بیشتری رو دارن و احتمالا اسمشون رو بیشتر شنیدین. در صورتی که قصد دارین به شکل حرفه ای در حوزه رمز ارزها فعالیت داشته باشین، باید انواع شبکه های انتقال ارز دیجیتال رو بشناسین، خصوصا که رمز ارز تتر بر روی 11 شبکه مختلف وجود داره و به همین دلیل انتخاب یک شبکه انتقال مناسب میتونه دردسر های زیادی رو براتون به همراه داشته باشه.
احتمالا این موضوع ذهن شما رو هم به خودش مشغول کرده که چرا به جای شبکه های متعدد، فقط یک شبکه برای انجام نقل و انتقالات تمامی ارزهای دیجیتال وجود نداره. به همین دلیل بهتره قبل از اینکه بخوایم معروفترین شبکه های تتر رو بهتون معرفی کنیم، در مورد دلیل وجود شبکه های بلاک چینی مختلف صحبت کنیم.
شبکه اومنی (Omni) چیست؟
اولین شبکه تتر که قصد داریم در مقاله فناوری های تتر در شبکه های مختلف بهتون معرفی کنیم، Omni نام داره. اومنی پروتکلی بر روی شبکه بلاک چینی بیت کوین (Bitcoin) هستش و به همین خاطر میتونیم از اومنی به عنوان اولین استاندارد ارز دیجیتال بدونیم. برنامه نویس و توسعه دهنده ها میتونن با استفاده از این استاندارد توکن های خودشون رو روی بلاک چین بیت کوین ارائه کنن. این نوع توکن ها تمامی اطلاعاتشون از جمله آدرس ها و داده های مربوط به تراکنش ها، به بیت کوین شباهت داره.
کاربرد شبکه اومنی
• به عنوان یک رابط بین کاربر و بلاک چین اصلی بیت کوین
• استفاده از قدرت هش شبکه بیت کوین برای تکمیل تراکنش ها
مهمترین ویژگی های شبکه Omni
• دارای ثبات بالا
• دارای امنیت بالا
• پشتیبانی از پلتفرم های مالی و امنیتی و امنیت مالی
ویژگی آدرس تتر در شبکه Omni
برای اینکه تشخیص بدین یک شبکه کیف پول به بیت کوین و لایه ی اومنی اون تعلق داره یا نه، باید به اول اون توجه کنین. آدرس هایی که با اعداد 1 و 3 و یا با عبارت bc1 شروع شده باشن، متعلق به باک چین بیت کوین هستن.
شبکه ERC 20 چیست؟
این شبکه رو میتونیم به عنوان استاندارد توکن های اتریوم (Ethereum) بهتون معرفی کنیم. عبارت ERC به معنی پروتکل رسمی بهبود بلاک چین اتریوم هستش. این استاندارد برای اولین بار در سال 2015 به شبکه اتریوم افزوده شد و توسط یکی از توسعه دهنده های اتریوم به نام فابین ووگلستلار (Fabin Vogelstellar) توسعه داده شده. استاندارد این شبکه روی مواردی مثل نحوه ارسال و دریافت توکن ها، به روزرسانی ها، تمامی امورات مالی توکن ها و مقدار عرضه کلی ارز، نظارت داره.
همچنین در این شبکه قوانین تسهیل کننده ای برای فعالیت توسعه دهنده ها در نظر گرفته شده که این موضوع محبوبیت اتریوم رو برای عرضه توکن بیشتر کرده. در حال حاضر بیشتر توکن های محبوب بازار ارزهای دیجیتال بر روی بستر بلاک چین اتریوم توسعه پیدا کردن. ارز تتر هم به دلیل مشکلاتی که با مقیاس پذیری، سرعت پایین و هزینه بالا تراکنش ها در شبکه بیت کوین داشت، یک نسخه از خودش رو بر روی شبکه اتریوم توسعه داد.
کاربرد شبکه ERC 20
• تعریف میزان توکن های خروجی از هر حساب کاربری
• تعریف مقدار توکن هایی که بین آدرس های مختلف جا به جا میشن
• ایجاد بالانس بین کاربر هایی که توکن های ERC 20 دارن
• امکان ساخت قرارداد های هوشمند بر روی شبکه اتریوم
• امکان ساخت و توسعه برنامه های غیر متمرکز
مهمترین ویژگی ها شبکه ERC 20
• تراکنش های سریع و با ثبات
• بروز خطا در تراکنش ها و نقل و انتقالات این شبکه بسیار کم است
• هزینه بالای گس فی برای انجام تراکنش ها
• پشتیبانی شده توسط بیشتر کیف پول های دیجیتال
ویژگی آدرس تتر در شبکه ERC 20
برای اینکه بتونین آدرس کیف پول تتر بر روی شبکه ERC 20 تشخیص بدین، باید به دو حرف اول آدرس ولت خودتون توجه کنین. آدرس های مربوط به ERC 20 با عبارت 0X شروع میشن و برای بررسی این موضوع میتونین آدرس های مربوط به ارزهایی مثل چین لینک (Chainlink)، پالیگان یا ماتیک (MATIC)، شیبا اینو (Shiba Inu) و. . . رو بررسی کنین.
توجه داشته باشین که اگه نتونستین تتر در شبکه ERC 20 رو در کیف پول خودتون پیدا کنین، میتونین با وارد کردن آدرس کانترکت تتر در تراست ولت یا هر کیف پول دیگه ای که دارین، این ارز رو به ولت خودتون اضافه کنین.
شبکه TRC 20 چیست؟
در ادامه مقاله فناوری های تتر در شبکه های مختلف، قصد داریم که در مورد تتر در شبکه TRC 20 صحبت کنیم. این شبکه رو میتونیم به عنوان یکی از محبوب ترین شبکه های دنیا برای نقل و انتقال تتر بدونیم که کمترین هزینه ممکن ر. به عنوان کارمزد از کاربرهای خودش دریافت میکنه. شبکه TRC 20 به بلاک چین ترون تعلق داره که توکن اختصاصی اون رمز ارز ترون با نماد TRX می باشد.
توسعه دهنده هایی که قصد دارن از شبکه ترون برای توسعه نرم افزارهای خودشون استفاده کنن، باید از ارز دیجیتال ترون برای اینکار استفاده کنن. همچنین برای انتقال هر توکنی که بر روی این شبکه ذخیره سازی شده باشه، به توکن بومی شبکه ترون احتیاج خواهید داشت.
ذخیره و نگهداری ترون بر روی این شبکه هم از همین قاعده پیروی میکنه و برای انتقال تتر در شبکه TRC 20، حتما باید مقداری ارز ترون در کیف پول ارز دیجیتال خودتون داشته باشین.
در ادامه توضیحات بیشتر و کاملتری رو در مورد شبکه TRC 20 بهتون ارائه بدیم تا اطلاعات لازم در مورد این شبکه رو بدست بیارین.
کاربرد شبکه TRC 20
• قابلیت توسعه برنامه های غیر متمرکز بر روی شبکه ترون
• ذخیره و نقل و انتقال توکن های شبکه TRC 20
مهمترین ویژگی ها شبکه TRC 20
• هزینه تراکنش های پایین و حتی رایگان
• سرعت بالا برای انتقال ارزها و انجام تراکنش ها
• امکان توسعه برنامه های غیر متمرکز
ویژگی آدرس تتر در شبکه TRC 20
شبکه بلاک چینی ترون به نحوی طراحی شده که امکان ذخیره سازی توکن های مختلف بر روی اون وجود داره. این شبکه از استاندارد TRC 20 استفاده میکنه و یکی از استاندارد هایی که تتر بر روی اون توسعه پیدا کرده، همین شبکه است.
تشخیص شبکه های ترون هم با استفاده از حرف اول آدر کیف پول ها، قابل شناسایی می باشد. در واقع آدرس تمامی توکن هایی که بر روی شبکه TRC 20 ذخیره شدن با حرف T شروع میشن. از جمله ارزهایی که بر روی این شبکه هستن میتونیم به بیت تورنت (BTT) اشاره کنیم.
برای اضافه کردن این رمز ارز تتر بر روی شبکه TRC 20به کیف پول ارز دیجیتال خودتون باید مثل کیف پول های قبل از آدرس کانترکت تتر استفاده کنین. برای مثال برای اضافه کردن این نوع از تتر باید از آدرس کانترکت تتر TRC 20 در تراست ولت استفاده کنین. برای دسترسی به آدرس کانترکت تتر TRC 20 در تراست ولت میتونین به سایت هایی مثل کوین مارکت کپ مراجعه کنین.
جمع بندی و نتیجه گیری
آشنایی با فناوری های تتر در شبکه های مختلف بهتون کمک میکنه که برای انتقال تتر بر روی بلاک چین های مختلف، بهترین شبکه ممکن رو انتخاب کنین. با توجه به تفاوت هایی که بین شبکه های مختلف وجود داره، انتخاب یک شبکه مناسب برای انتقال تتر میتونه از نظر سرعت و هزینه تراکنش مزیت های زیادی رو براتون فراهم کنه. به همین دلیل در این مقاله شما رو با انواع تتر بر روی شبکه های انتقال مختلف آشنا کردیم تا با نحوه عملکرد و ویژگی ها و مزیت های هر کدوم آشنا بشین.
👍 عالی و کاربری، ممنون از تیم اینانس برای ارائه محتوی عالی
ممنون واقعا مقاله کامل و جامعی بود. همیشه موقع خرید تتر با شک و شبهه شبکه انتقالش رو انتخاب میکرد ولی الان خیلی خوب میدونیم که دفعه بعدی از کدوم شبکه برای انتقال ارزهای خودم استفاده کنم.
همه شبکه ها هستش فک کنم تتر درسته؟
TRC20 یکی از محبوبترین ها توی شبکه تتر هست
بسیار کامل و عالی