معامله در بازار ارزهای دیجیتال به آسونی رفتن به صرافی و انتخاب و کلیک چند گزینه برای خرید و فروش ارز دیجیتال نیست. برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال باید مشخص کنین که چقدر سود می خواین و تا چه اندازه می تونین ریسک کنین. سپس با توجه به این موارد نوع معامله ای که با شرایط تون متناسب هست رو انتخاب کنین و معامله تون رو انجام بدین. در بازارهای مالی روش های متفاوتی برای معامله وجود داره که اسپات و فیوچرز دو نموونه از این روش ها هستن. در مقاله معامله اسپات از سری مقالات صرافی ارز دیجیتال و چه تفاوتی با معامله فیوچرز دارد؟ به بررسی و معرفی معامله اسپات و معامله فیوچرز می پردازیم و تفاوت بین معامله اسپات و معامله فیوچرز رو مورد بررسی قرار میدیم و تلاش می کنیم اطلاعات کامل و کاربردی در مورد معامله اسپات و معامله فیوچرز خدمت تون ارائه کنیم.
معامله اسپات (Spot):
معاملات اسپات، جزو ساده ترین معاملات به شمار میرن. معامله اسپات، به عنوان معامله لحظه ای شناخته میشه، به خرید یا فروش یک ارز خارجی، ابزار مالی، یا کالا برای تحویل فوری در یک تاریخ مشخص اشاره داره و مدیریت سرمایه گذاری در این مورد یکی از مسائل مهم است.. اکثر قراردادهای لحظه ای شامل تحویل فیزیکی ارز، کالا یا ابزار هست. تفاوت در قیمت قرارداد آتی در مقابل قرارداد لحظه ای، ارزش زمانی پرداخت رو بر اساس نرخ بهره و زمان تا سررسید در نظر می گیره. در معاملات نقدی ارز، نرخ مبادله ای که مبادلات بر اساس اون انجام میشه، نرخ ارز لحظه ای نامیده میشه.
قراردادهای نقدی ارز دیجیتال رایج ترین قراردادها هستن و معمولا برای تحویل در دو روز کاری تعیین میشن، در حالی که اکثرا ابزارهای مالی دیگه در روز کاری بعد تسویه میشن. بازار نقدی ارز (فارکس) به صورت الکترونیکی در سراسر جهان معامله میشه. این بزرگترین بازار جهان هست که روزانه بیش از 5 تریلیون دلار معامله میشه. اندازه اون هم از نظر نرخ بهره و هم در بازارهای کالایی کم هست. قیمت فعلی یک ابزار مالی رو قیمت لحظه ای نامیدن که قیمتی هست که باهاش می توان یک ابزار موسیقی رو فورا فروخت یا خرید. خریداران و فروشندگان با ارسال سفارش خرید و فروش خود، قیمت لحظه ای رو ایجاد می کنن. در بازارهای نقدی، قیمت نقدی ممکن هست یک ثانیه تغییر کنه، زیرا سفارشات معوق پر میشن و سفارش های جدید وارد بازار میشن.
انواع بازارهای اسپات کدامند؟
بهتره بدونین بازارهای اسپات انواع مختلفی دارن که هر کدوم از اون ها ویژگی های خاص خودشون رو دارن و شما می تونین با وارد شدن به بازار کریپتوکارنسی ها و خرید و فروش ارزهای دیجیتال سود به دست بیارین. البته به شرطی که آموزش های لازم رو فرا بگیرین. در این قسمت از مقاله معاملات اسپات چیست؟ انواع بازارهای اسپات رو برای شما معرفی و مورد بررسی قرار می دیم. یکی از سوالات مهم در مورد معاملات ارز دیجیتال این است که چگونه می توان یک تحلیل گر شد؟
• خارج از بورس
یکی از انواع بازارهای اسپات، بازار خارج از بورس هست. این مکان، جایی هست که فعالان بازار سهام، ارزها و کالاها رو مستقیما بین دو طرف در یک بازار غیرمتمرکز، بدون نظارت شخص ثالث صرافی مرکزی یا نوع دیگه ای از مؤسسه برای تنظیم قرارداد، معامله میکنن. در این مورد، داراییهای معاملهشده ممکن هست از نظر کمیت یا قیمت استاندارد نباشن، در حالی که خریداران و فروشندگان برای انجام معامله در محل و به مؤثرترین روش، همه شرایط کلیدی تجارت رو مذاکره میکنن. رایج ترین نمونه فرابورس، بازار ارز یا فارکس هست که نرخ تبدیل ارزهای جهانی رو تعیین می کنه. این بزرگترین بازار مالی در جهان هست که شامل یک شبکه جهانی از مراکز مالی هست که 24 ساعت شبانه روز و پنج روز هفته فعالیت می کنن.
• مبادلات بازار
یکی دیگه از انواع بازارهای اسپات، مبادلات بازار هست. مبادلات بازار کارگزاران و معامله گران رو گرد هم میاره که طیف وسیعی از دارایی ها رو از جمله کالاها، سهام، اختیار معامله و سایر ابزارهای مالی رو با هم خرید و فروش می کنن. این صرافی، قیمت و حجم فعلی موجود در دسترس معاملهگران رو با دسترسی به بازار، بر اساس تمام سفارشهای شرکتکنندگان ارائه میده. حداقل قیمت های قرارداد احتمالا برای دارایی های مورد معامله یا در مقادیر و ارزش های خاص وجود داره. این نرخها معمولا از طریق پیشنهادات بسیاری از خریداران، قیمتهای پیشنهادی برای خرید و پیشنهادات فروشندگان، قیمتهای پیشنهادی برای فروش تعیین میشن. قیمت های اسپات می تونن در هر دقیقه یا حتی هر ثانیه تغیی کنن.
مزایای معاملات اسپات چیست؟
در این پارت از مقاله معامله اسپات چیست و چه تفاوتی با معامله فیوچرز دارد؟ به بیان برخی از مزایای معامله اسپات می پردازیم که جزو موضوعات قابل اهمیت مقاله هست.
• شفافیت
یکی از مزایای معاملات اسپات، شفافیت اون هاست. بازارهای مالی کریپتو بخشی از یک محیط معاملاتی شفاف رو تشکیل میدن، زیرا معاملات رو می توان با استفاده از قیمت های رایج که در حوزه عمومی هستن و برای همه طرف ها شناخته شده هستن، انجام داد. این امر اجرای قراردادهای لحظه ای رو آسون تر می کنه، زیرا معامله گران می تونن از قیمت دیروز برای انجام معامله امروز استفاده کنن.
• مستقر بودن سرمایه
یکی دیگه از مزایای معاملات اسپات، مستقر بودن سرمایه هست. معاملات اسپات معمولا به سرمایه اولیه زیادی از سرمایه گذار نیاز ندارن. این در تضاد با بازار آتی هست، که تمایل داره حداقل مبالغ سرمایه گذاری رو برای یک قرارداد واحد در بر بگیره، که گاهی اوقات می تونه مقدار قابل توجهی باشه.
• انعطاف پذیری
یکی دیگه از مزایای معاملات اسپات، انعطاف پذیری معاملات هست. معاملهگران میتونن سرمایهگذاری خودشون رو نگه دارن و معامله بهتری پیدا کنن، اگه کاملا از قیمتها و شرایط پیشنهادی رضایت کامل نداشته باشن. در حالی که معاملات میتونن در حجم بسیار کمتری نسبت به بازار آتی انجام بشن.
معامله فیوچرز کریپتو چیست؟
یکی از روشهای سرمایهگذاری که به سرمایهگذاران کمک میکنه تا سود خودشون رو به حداکثر برسونن، Futures Trading هست. معامله فیوچر به شما این امکان رو میده تا با بهکارگیری استراتژیهای معاملاتی، در موقعیتهای لحظهای بازار آمادگی داشته باشین و با چابکی عمل کنین. در معاملات فیوچرز دو طرف توافق میکنن تا یکی از اونها در تاریخی معین شده در آینده و به قیمتی که توافق کردن، دارایی پایه رو از طرف دیگه، خریداری کنه. خریدار یا فروشنده باید بدون توجه به قیمت فعلی بازار در تاریخ مشخص شده، اون دارایی رو به قیمت تعیین شده خریداری کنه یا بهفروش برسونه. به عبارت دیگه قرارداد فیوچرز نوعی قرارداد مشتقه هست که ارزش خودش رو از یک دارایی اساسی یعنی ارز دیجیتال به دست میاره.
در یک قرارداد آتی، شما تصمیم میگیرین که یک ارز دیجیتال اساسی رو در تاریخ آینده با قیمت ثابت از پیش تعیین شده بفروشین یا خریداری کنین. شما در خرید قرارداد فیوچرز مالک ارز دیجیتال اصلی نیستین، در عوض با قیمتهای سوداگرانه معامله میکنین. بنابراین هیچ منفعتی اقتصادی برای سهامداری و کسب سود وجود نداره،زیرا مالکیت ارز دیجیتال زیربنایی وجود نداره. در یک معامله فیوچرز، شما مذاکره می کنین که آیا قیمت ارز دیجیتال افزایش یا کاهش می یابد و اینکه سود یا زیان شما به میزان دقیق پیش بینی شما بستگی داره. بنابراین معاملات فیوچرز سرمایه گذاران رو قادر می کنه حتی در یک بازار نزولی هم کسب درآمد کنن. بسته به پیش بینی شما، یک موقعیت طولانی یا کوتاه خواهید داشت. زمانی که انتظار میره قیمت ارز رمزپایه کاهش یابد، موقعیت کوتاه به دست میاد. زمانی که انتظار میره قیمت ارز دیجیتال افزایش یابد، موقعیت لانگ به دست میاد.
مزایای معاملات فیوچرز چیست؟
همون طور که در پارت های قبلی به بررسی مزایای معاملات اسپات پرداختیم در این پارت از مقاله معامله اسپات چیست و چه تفاوتی با معامله فیوچرز دارد؟ به بررسی برخی از مزایای معاملات فیوچرز می پردازیم.
• پوشش ریسک قیمت
یکی از مزایای معاملات فیوچرز پوشش ریسک هست. سرمایهگذارانی که داراییهای دیجیتالی دارن، میتونن با تهیه یک قرارداد آتی، ریسک کاهش قیمت رو از میان ببرن. این استراتژی، در زمانی که بازار نزولی هست بسیار پرکاربرد هست. بسیاری از شرکتها، زمانی که یک ارز دیجیتال خریداری می کنن، یک قرارداد آتی در جهت فروش اون باز میکنن. در این صورت اگه قیمت کاهش پیدا کنه، اونها از کاهش قیمت سود می کنن و اگه افزایش پیدا کند، از سرمایهگذاری خود سود خواهند کرد.
• حدس روند بازار
یکی دیگه از مزایای معاملات فیوچرز، حدس روند بازار هست. معاملات آتی ارزهای دیجیتال فرصتی برای حدس و گمان بهوجود میارن، بهطوریکه معاملهگران میتونن نظرات خودشون رو با این قرادادها ابراز کنن. اگه فکر میکنی قیمت یک ارز دیجیتال افزایش پیدا میکنه، یک قرارداد آتی طولانی مدت تهیه کنین و بازده خودتون رو چند برابر کنین.
• نقدینگی بالا
یکی دیگه از مزایای معاملات فیوچرز که باعث میشه تا مورد استقبال معامله گران بازار قرار بگیره، نقدینگی بالای این معاملات هست. بیشتر بازارهای آتی نقدینگی بالایی دارن و این موضوع درمورد ارزها و شاخصها بیشتر صدق میکنه. این ویژگی به معاملهگران اجازه میده تا هر زمان که میخوان وارد بازار شده یا از اون خارج بشن.
نتیجه و جمع بندی:
تلاش کردیم در مقاله معامله اسپات چیست و چه تفاوتی با معامله فیوچرز دارد؟ به ارائه توضیحاتی در رابطه با معامله اسپات و مزایا و معایب معامله اسپات، معامله فیوچرز و مزایا و معایب معامله فیوچرز و البته تفاوت های بین معامله اسپات و فیوچرز خدمتتون ارائه کنیم. امیدواریم اطلاعات کاربردی در رابطه با معامله اسپات و معامله فیوچرز وتفاوت های بین این دو معامله خدمتتون ارئه کرده باشیم تا معاملات موفقی داشته باشین.