نظریه بازی (Game Theory)؛ پتانسیلی که باعث شکل گیری حوزه جدیدی با اسم اقتصادی رمزارزی یا کریپتوکارنسی شده! وقتی بحث از بازی در میان هست، سرگرمی به ذهن ما میرسه، ولی در واقع نظریه بازی چیست و چه کاربردی دارد؟ دوست دارین تا اطلاعاتی در مورد نظریه بازی ها به دست بیارین؟ نظریه بازی در بازار ارزهای دیجیتال چه نقشی بر عهده داره؟ آینده نظریه بازی در ارز دیجیتال چگونه خواهد بود؟ با کاربردهای نظریه بازی آشنایی دارین؟ Game Theory چه رابطه ای با ارزهای دیجیتال داره؟
نظریه بازی به شدن مرتبط با ارزهای دیجیتال هست و بیشتر بخشی از پلتفرم هاست که از اون چشم پوشی شده، در حالی که در امنیت و ماندگاری پلتفرم ها نقش مهمی بر عهده داره. رونق گرفتن مجدد تحلیل و توسعه نظریه بازی با افزایش علاقه و تمرکز به توسعه پلتفرم های ارز دیجیتال مصادف شده. این موضوع به ایجاد حوزه جدید و جالبی به اسم اقتصاد ارز دیجیتال باعث شده. به همین منظور ما صرافی ارز دیجیتال اینانس قصد داریم اطلاعاتی در مورد نظریه بازی یا Game Theory به شما ارائه کنیم و به بررسی کاربردهای نظریه بازی بپردازیم و تاثیر نظریه بازی بر ارزهای دیجیتال رو مورد بررسی قرار بدیم.
نظریه بازی چیست؟
اگه در حوزه کریپتوکارنسی ها فعالیت داشته باشین، احتمالا اسم نظریه بازی یا Game Theory رو شنیدین و خواستین تا اطلاعاتی در مورد این مفهوم به دست بیارین و شاید این سوال واستون پیش اومده باشه که نظریه بازی چیست؟ ما می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که نظریه بازی روشی از ریاضیات کاربردی هست که برای مطالعه رفتار انسان، بر اساس تصمیم گیری منطقی مورد استفاده قرار می گیره. ابتدا این مفهوم در علم اقتصاد، برای بررسی رفتار مشاغل، بازارها و مصرف کننده ها به کار برده شد، ولی امروزه در سایر زمینه ها هم کاربرد داره. به عبارت دیگه، نظریه بازی و ارزهای دیجیتال یه تئوری بنیادی و اساسی هست.
جالب اینجاست که بدونین نظریه بازی یا Game Theory یه مکانیسم اساسی فناوری بلاک چین هست. این تئوری به ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین این امکان رو میده تا اختلالات شبکه رو مدیریت و از صحت پایگاه داده توزیع شده اطمینان حاصل کنند. نظریه بازی علم مطالعه تصمیم گیری منطقی توسط بازیکنان در پارامترهای تعریف شده سیستم هست. این نظریه از مدل ریاضیات کاربردی تبعیت می کنه و به همین دلیل اون رو میشه بر روی اقتصاد، روانشناسی، منطق و سیستم های غیرمتمرکز به کار گرفت. به طور کلی نظریه بازی رو میشه به عنوان جهانی کوچیک در رفتار انسان قرار داد که در اون مکانیزم ها و ساختارهای تشویقی مشخص می تونن به رفتار صادقانه و قابل پیش بینی شرکت کننده ها باعث بشه.
کاربردهای نظریه بازی چیست؟
همونطور که گفتیم، نظریه بازی یکی از اجزای ذاتی در اکوسیستم رمزنگاری هست که در پروتکل های دیفای هم حضور داره و با اون مرتبط هست. نظریه بازی تعداد زیادی از جنبه های طراحی پروتکل دیفای از جمله مدل های مشوق و پویایی رای دهی حاکمیتی قرار داره. هرجا که منابع محدود، گزینه های مختلف تصمیم گیری، دستاوردهای مختلف وجود داشته باشه، میشه از نظریه بازی استفاده کرد. علاوه بر این، نظریه بازی کاربردهای زیادی داره. به همین منظور ما سعی می کنیم در این بخش از مقاله به بررسی کاربردهای نظریه بازی بپردازیم.
• یکی از کاربردهای نظریه بازی، معاملات ارزهای دیجیتال و واکنش ها و تصمیم های سرمایه گذاران در مقابل نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال و رفتارها و تصمیم های سایر سرمایه گذاران هست.
• یکی دیگه از کاربردهای نظریه بازی، رفتار پروژه های رمزنگاری شده در مورد قیمت گذاری دارایی ها و ارزهای دیجیتال بومی خودشون هست.
• تصمیم کشورهای عضو اوپک در مورد تغییر میزان استخراج و فروش نفت و میزان متابعت یا عدم پیروی اون ها از سهمیه بندی های انجام شده و توافق شده هست.
نظریه بازی چه نقشی در ارزهای دیجیتال دارد؟
در حوزه کریپتوکارنسی ها یا ارزهای دیجیتال، تظریه بازی نقش مهمی در طراحی یه سیستم امن و بدون شخص ثالث، مثل بیت کوین بر عهده داره. ساخت ارز دیجیتال بیت کوین در اصل ترکیبی موزون از رمزنگاری و نظریه بازی هست. در واقع استفاده از نظریه بازی در ارز دیجیتال باعث شد تا مفهومی به اسم اقتصاد رمزارزی به وجود بیاد. در این علم جنبه اقتصاد قوانین بلاک چین و نتایج احتمالی طراحی این پروتکل ها در اثر رفتار شرکت کننده ها مورد بررسی قرار می گیره. همچنین تاثیر عوامل خارجی رو توضیه میده که بخش مهمی از اکوسیستم نیست، ولی این عوامل خارجی به شبکه اضافی میشن تا در آخر اون رو از داخل دچار مشکل کنند.
نظریه بازی به ما کمک می کنه تا انگیزه مدل های اجماع بلاک چین رو درک کنیم و سیستم های غیرمتمرکزی که در برابر حمله مقاوم هستن رو بشناسیم. با تجزیه و تحلریل تعاملات استراتژیک می تونیم یه بازی توزیع شده به وجود بیاریم که بازیکن ها رو به سمت نتیجه های خوبی تشویق کرده و یه سیستم اعتماد مبتنی بر کد به جای تصمیم گیری کاربر رو ابداع می کنه. ما به آینده ای نزدیک میشیم که در اون فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال، تعاملات روزمره ما رو در مقیاس بزرگ تر شکل میدن و نظریه بازی یه عنصر کلیدی در ساخت چنین آینده ای هست.
آینده Game Theory در ارز دیجیتال
توجه داشته باشین که در ادامه مسیر پر پیچ و خم ارزهای دیجیتال، با رشد کاربرد ارزهای دیجیتال در دنیای واقعی، بلاک چین ها باید روش های مختلف حمله و راه های جلوگیری از اون ها رو بشناسن تا بتونن از خودشون محافظت کنند. برای این کار باید مثل حمله کننده ها و هکرها فکر کنند تا همیشه یه قدم از اون ها جلو باشن. همیشه افرادی وجود دارن که سعی می کنند از این سیستم سوء استفاده کنند. بهتره سازنده های ارزهای دیجیتال انتظار این مشکلات رو داشته باشن و با طراحی غیرمتقارن شبکه ها، از حملات جلوگیری کنند.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در مقاله نظریه بازی چیست؟ اطلاعاتی در مورد نظریه بازی یا Game Theory به شما ارائه کنیم و به بررسی کاربردهای نظریه بازی بپردازیم و تاثیر نظریه بازی بر ارزهای دیجیتال رو مورد بررسی قرار بدیم. همونطور که گفتیم، نظریه بازی علم مطالعه تصمیم گیری منطقی توسط بازیکن های حاضر در پارامترهای تعریف شده سیستم هست. نظریه بازی از مدل های ریاضیاتی استفاده می کنه و میشه اون رو روی اقتصاد، روانشناسی، منطق، علوم رایانه، سیستم های توزیع شده و موارد دیگه به کار برد.