ما قصد داریم در مقاله سرمایه گذاری فعال و غیر فعال از سری مقالات صرافی ارز دیجیتال به بررسی سرمایه گذاری فعال(Active) و سرمایه گذاری غیر فعال(Passive) بپردازیم و تفاوت سرمایه گذاری فعال و غیر فعال رو بررسی کنیم. با گسترش بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال و به دست آوردن سودهای کلان از این بازار، افراد زیادی علاقه مند شدن تا در بازارهای مالی سرمایه گذاری داشته باشن. عده ای از این افراد با داشتن دانش و اطلاعات کافی در خصوص بازارهای مالی می تونن سود زیادی به دست بیارن، ولی عده ای نیز با عدم دانش و آگاهی لازم، دچار ضرر مالی میشن. سرمایه گذاری در بازارهای مالی به دو بخش سرمایه گذاری فعال و سرمایه گذاری غیر فعال تقسیم میشه.
همه ما به طور پیوسته تلاش می کنیم تا بتونیم با سرمایه گذاری در بازار و دارایی های مختلف، به اهدافی که در نظر داریم دست پیدا کنیم و رفاه و امنیت بیشتری رو برای خود و عزیزانمون فراهم کنیم. مثلا ممکنه در پی خرید خانه یا ماشین باشیم و یا بخواهیم برای اینده تحصیلی و شغلی فرزندانمون مبلغ هایی رو به انواع روش های سرمایه گذاری، وارد بازارهای مالی مثل بازار ارزهای دیجیتال کنیم. برای دستیابی به این اهداف، اولین و مهم ترین راه، انتخاب روش سرمایه گذاری مناسب هست. در مقاله سرمایه گذاری فعال و غیر فعال چیست؟ دو روش سرمایه گذاری رو برای شما توضیح می دیم و تفاوت سرمایه گذاری فعال و غیر فعال رو برای شما ارائه می کنیم.
سرمایه گذاری چیست؟
بهتره قبل از اینکه به بحث سرمایه گذاری فعال و غیر فعال چیست؟ بپردازیم، با مفهوم کلی سرمایه گذاری و مدیریت سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال آشنا بشیم. در علم اقتصاد، سرمایه گذاری یعنی اختصاص منبع مالی به یک یا چند دارایی مختلف، به امید به دست آوردن سود و پول بیشتر در آینده هست. به عبارتی شما می تونین سرمایه خودتون رو در دارایی های مثل خرید ارز دیجیتال، سهام شرکت ها، زمین های مجازی، ماشین، طلا و... سرمایه گذاری کنین. در این صورت اگه قیمت دارایی ها که روش سرمایه گذاری کردین، در اینده افزایش پیدا کنه، سرمایه شما هم به همون اندازه بیشتر میشه. البته باید به این نکته توجه کنین که از اونجایی که سرمایه گذاری با هدف به دست آوردن سود زیاد در اینده انجام میشه، همیشه ریسک زیادی به دنبال داره.
به عبارت دیگه، سرمایه گذاری به وارد کردن پول و سرمایه نقدی به بازار و خرید دارایی ها اون بازار برای کسب سود و افزایش ارزش سرمایه اولیه هست. ولی این تعریف خیلی جزئی هست و فقط استناد به اون نمی تونه معنی واقعی سرمایه گذاری رو به مخاطب ابلاغ کنه. همچنین یکی از اصول مهم در نحوه سرمایه گذاری، نرخ رشد سرمایه هست. برای مثال اگه شما دارایی رو که روش سرمایه گذاری می کنین بعد از دو سال 20 درصد سود برای شما بده، نرخ رشد کمتری از سود بانکی داشتین. هر چند به معنی ریالی سرمایه شما افزایش پیدا کرده ولی در واقعیت شما بازنده این سرمایه گذاری بودین و بالعکس.
مزیت های سرمایه گذاری:
سرمایه گذاری بی شک مزیت های زیادی داره، به همین منظور ما در این قسمت از مقاله سرمایه گذاری فعال و غیر فعل چیست؟ به بررسی مزیت های سرمایه گذاری می پردازیم. هر یک از ماها که اقدام به سرمایه گذاری روی دارایی های بازارهای مالی یا خرید ماشین یا طلا می کنیم، برای خودمون هدف هایی رو مشخص کردیم که معمولا بخش زیادی از اون ها نیاز به سرمایه و پول زیادی داره که می در توانمون نداریم. در اینجا لازم به ذکر است که یکی از مسائل مهم در سرمایه گذاری ارز دیجیتال آشنایی با بهترین روش مدیریت سرمایه در ارزهای دیجیتال است.
از جمله از این اهداف میشه به افزایش رفاه در اینده، خرید خانه لوکس یا خرید ویلا باغ اشاره کرد. به این ترتیب سرمایه گذاری هدفمند به شما کمک می کنه تا با مدیریت درست بخش مازاد درآمدهای خود بتونین به سرمایه لازم برای رسیدن به هدف هاتون دست پیدا کنین. یکی دیگه از مزیت های سرمایه گذاری، این هست که می تونین با سرمایه گذاری کردن از تورم در امان بمونین. جالب اینجاست که علاوه بر اینکه سرمایه گذاری کردن ارزش دارایی شما رو در شرایط تورمی حفظ می کنه، بلکه باعث افزایش سرمایتون هم میشه.ن.
سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم چیست؟
انواع مدل های سرمایه گذاری با توجه به برخی از فاکتورها مثل میزان دانش سرمایه گذاران، زمان سرمایه گذاری، بازدهی اون و برخی از پارامترهای دیگه به چندین مورد تقسیم بندی میشن. با این حال راه ها و روش های سرمایه گذاری متفاوت از این موضوع هست. یعنی هر کدوم از مدل ها می تونن چندین روش مختلف سرمایه گذاری رو در بر بگیرن. در سرمایه گذاری مستقیم شما می تونین به صورت مستقیم مدیریت سرمایه خودتون رو بر عهده بگیرین. به عنوان مثال زمانی که یه نفر با استفاده از سرمایه خودش اقدام به تاسیس کارگاه تولیدی یا فروشگاه می کنه، مدیریت سرمایه خودش رو به صورت مستقیم بر عهده داره. در این روش از سرمایه گذاری ریسک زیادی وجود نداره ولی برخی از افراد توانایی این رو ندارن تا سرمایه خود رو به روش مستقیم مدیریت کنند و یا وقت کافی رو برای این کار ندارن.
بازه سرمایه گذاری:
در این قسمت از مقاله سرمایه گذاری فعال و غیر فعال چیست؟ به بررسی مفهوم بازه سرمایه گذاری می پردازیم. توجه به فاکتور زمان یکی دیگه از فاکتورهای مورد نظر سرمایه گذاران مختلف هست. بعضی از سرمایه گذاران دوست دارن تا در مدت زمان کوتاهی به بازدهی مورد نظر دست پیدا کنند. در مقابل نیز برخی از سرمایه گذاران به سرمایه گذاری بلند مدت و ترسیم افق های درازمدت علاقه دارن.
انواع سرمایه گذاری کوتاه مدت معمولا به اون دسته از سرمایه گذاران گفته میشه که در اون ها رسیدن به بازدهی مورد انتظار در یک سال یا کمتر از یه سال محقق میشه. در این نوع از سرمایه گذاری، میزان نقد شوندگی سرمایه بالا بوده و افراد می تونن در مدت زمان کوتاهی منابع خود رو به پول نقد تبدیل کنند. همچنین از مهم ترین انواع سرمایه گذاری کوتاه مدت میشه سپرده های بانکی کوتاه مدت رو نام برد.
سرمایه گذاری فعال چیست؟
نوبه این رسیده تا در این بخش از مقاله سرمایه گذاری Active و سرمایه گذاری Passive چیست؟ به بررسی سرمایه گذاری فعال یا سرمایه گذاری Active بپردازیم. سرمایه گذاری فعل همونطور که از اسمش معلومه، به روشی از سرمایه گذاری اشاره می کنه که یه نفر یه رویکرد عملی رو انجام میده. این افراد می خوان تا نهایت استفاده رو از نوسان های بازار ببرن و بالاتر از حد معمول سود به دست بیارن. به عبارتی هدف اصلی سرمایه گذاری Active، به دست آوردن سود بیشتر از متوسط بازدهی بازار و بهره بداری کامل از نوسان های کوتاه مدت قیمت دارایی ها هست. در واقع میشه سرمایه گذاری فعال رو یه رویکرد فعال محسوب کرد که مدیریت سرمایه گذاری باید تصمیم های کوتاه مدت زیادی رو مناسب با شرایط موجود بگیره.
سرمایه گذاری غیر فعال چیست؟
مدل دیگه سرمایه گذاری که در این قسمت از مقاله سرمایه گذاری Active و سرمایه گذاری Passive چیست؟ بهش می پردازیم، سرمایه گذاری غیر فعال یا سرمایه گذاری Passive هست. سرمایه گذارهای غیر فعال به نوسانات کوتاه مدت توجه ندارن و دید بلند مدتی دارن. به عبارتی این سرمایه گذارها به افزایش و کاهش های پورتفولیوی خود در کوتاه مدت توجه ندارن و کمتر اقدام به خرید یا فروش می کنند و به خرید دارایی ها می پردازن و این دارایی ها رو نگهداری می کنند. این کار یعنی اون ها در مقابل نوسانات بازار و وسوسه هایی که در این بین وجود داره، مقاوت دارن.
ویژگی سرمایه گذاری غیر فعال، نگهداری دارایی ها برای مدت زیادی هست. در روش سرمایه گذاری غیر فعال سرمایه گذارها می تونن میزان خرید و فروش در سبد دارایی های خودشون رو محدود کرده و اون رو شیوه ای کاملا به صرفه برای سرمایه گذاری می دونن. به عبارت دیگه میشه گفت که این روش مبتنی بر یک ذهنیت نگهدار هست. در واقع این ذهنیت به معنی مقاومت در برابر مقاومت در برابر وسوسه ها و هیجان های مداومی هست که در زمان سرمایه گذاری به سراغ سرمایه گذار میاد.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در مقاله سرمایه گذاری Active و سرمایه گذاری Passive چیست؟ اطلاعاتی در مورد انواع روش های سرمایه گذاری برای شما ارائه کنیم. همونطور که گفتیم سرمایه گذاری فعال و غیر فعال روش هایی از سرمایه گذاری هستن که هر کدوم با داشتن مزیت و معایب خاص خودشون مورد استقبال و محبوبیت قرار می گیرن. همچنین در این مقاله به طور کامل تفاوت بین سرمایه گذاری فعال و غیر فعال رو برای شما توضیح دادیم.
شرکت سرمایه گذاری استارتاپ خوب میشناسین؟ پیدایش داره؟