
فهرست مطالب
جمله مشهوری هستش که میگه آینده به کسانی تعلق داره که امکانات رو پیش از ظهورشون پیش بینی میکنن. شاید این جمله در مورد ارزهای دیجیتال هم صدق کنه؛ کسانی که در سال های اولیه پیدایش بیت کوین پیش بینی فراگیر شدن این رمز ارز رو کرده بودن، امروزه در چه جایگاهی قرار دارن؟ آیا ساتوشی ناکاموتو اگه بخواد الان یک میلیون بیت کوین خودش رو بفروشه فرد موفقی خواهد بود یا نه؟ جواب این سوالات رو خودتون میدونین و نیازی نیستش اونا رو جواب بددم.
بازار ارزهای دیجیتال یک دنیای جدید برای انجام تبادلات مالی و هزاران کار دیگه به سبک بهتر و در یک بستر بنام بلاک چین هستش. همونطور که میدونین امروزه برای نگهداری ارزهای دیجیتال از یک پلتفرم های مخصوصی بنام کیف پول استفاده میشه. در این مقاله می خواهیم آموزش ساخت کیف پول دای رو به شما یاد بدیم تا اگه قصد تبدیل ارزهای خودتون به این استیبل کوین رو داشتین، به راحتی بتونین اون رو در کیف پول های مناسب اون نگهداری کنین. مقاله رو تا انتها بخونین و با بهترین کیف پول DAI آشنا بشین.
ارز دیجیتال دای DAI چیست؟
در مقاله آموزش ساخت کیف پول DAI دوست داریم اول شما رو تا حدودی با این ارز دیجیتال آشنا کنیم. در اصل دای یک استیبل کوین یا ارز دیجیتال با ثبات قیمت هستش که قیمتش ثابت و همیشه در حد 1 دلار آمریکا در نظر گرفته میشه. استیبل کوین ها در یک دسته مجزا در بازار رمز ارزها قرار میگیرن که با قیمت ثابت شون کمک میکنن نوسانات بازار رمز ارزها کاهش پیدا کرده و ثبات بیشتری به خود بگیرن.این استیبل کوین بر بستر اتریوم راه اندازی شده و یک توکن ERC 20 هستش.
این توکن یک تفاوت اساسی با استیبل کوین هایی مثل تتر داره و اون هم این هستش که در مورد تتر پشتوانه اش دلار امریکا هستش و به ازای هر توکن تتر یک دلار امریکا در بانک نگهداری میشه. ولی در مورد دای این قضیه متفاوت بوده و از ارزهای فیات به عنوان پشتوانه استفاده نمیشه. بلکه پشتوانه استیبل کوین دای، ارز دیجیتال اتریوم ETH و بت BAT هستن.
مزیتی که استیبل کوین DAI نسبت به سایر ارزهای دیجیتال با ثبات قیمت داره این هستش که بصورت کاملا غیرمتمرکز بوده و هیچ نهادی هیچ کنترلی روی اون نداره. در حالی که در مورد خرید تتر این قضیه متفاوت بوده و چون پشتوانه این استیبل کوین، دلار آمریکا بوده و در بانک ها نگهداری میشه، می تونه تحت نظارت حکومت ها قرار بگیره. بنابراین رمز ارز دای می تونه یک جایگزین خیلی بهتر به جای تتر برای کاربران ایرانی باشه که در هنگام خرید ارز دیجیتال نگران مشکلات بوجود اومده در این بازار بخاطر تحریم های بین المللی آمریکا هستن.
بهترین کیف پول های دای
در ادامه مقاله آموزش ساخت کیف پول دای می خوایم چند کیف پول مناسب دای رو به شما معرفی کنیم که اگه قصد خرید دای یا تبدیل رمز ارزهای خریداری شده در این بازار به دای رو داشتین، بدونین که چه کیف پول هایی برای این استیبل کوین مناسب هستن و از اونا برای نگهداری دای استفاده کنین. می تونین این کیف پول ها رو روی موبایل خودتون نصب کنین و بعد نصب از اون ها استفاده کنین یا اون ها رو روی PC نصب کرده و ارزهای دیجیتال خودتون رو در اون ها نگهداری کنین.
نکات مهم قبل از استفاده از کیف پول دای
قبل اینکه از کیف پول دای استفاده کنین، لازم هستش که یکسری نکات خیلی مهم رو در مقاله آموزش ساخت کیف پول دای مورد کیف پول ها بدونین و بعدش شروع به استفاده از این کیف پول کنین.
نکته 1: اولین نکته این هستش که این رو بدونین هر کیف پولی در هنگام نصب به شما یکسری کلماتی رو میده که اصطلاحا بهشون کلمات بازیابی میگن. تعداد این کلمات در کیف پول های مختلف متنوع بوده و 12 یا 18 یا 24 کلمه هستش. این کلمات برای برگرداندن کیف پول شما در شرایطی هستش که به کیف پول قبلی خودتون دسترسی ندارین.
در هنگام نصب هر کیف پولی این کلمات رو یادداشت کرده و به کسی هم اونها رو نشون ندین. اگه کسی اون کلمات رو داشته باشه می تونه به کیف پول و دارایی های داخل اون دسترسی داشته باشه.
نکته 2: نکته بعدی که باید بهش توجه داشته باشین این هستش که امروزه شبکه های مختلفی برای انتقال ارزهای دیجیتال از صرافی ارز دیجیتال یا یک کیف پول به یک کیف پول دیگه و برعکس استفاده میشه. مثل شبکه های ERC 20 یا BEP 20 یا TRC 20. هر کدوم از این شبکه ها سرعت و کارمزد متفاوتی دارن و یک ارز دیجیتال بر بستر هر کدوم از این شبکه ها یک ادرس جداگانه ای داشته و نمیشه یک ارز دیجیتال رو از یک شبکه به شبکه دیگه ارسال کرد. بنابراین وقتی می خواین یک ارز دیجیتال رو به یک کیف پول انتقال بدین، اولا توجه داشته باشین که از چه شبکه ای دارین استفاده می کنین و ثانیا ادرس مبدا کیف پول روی هر شبکه ای بود؛ ادرس مقصد رو هم روی همون شبکه قرار بدین.
معرفی انواع کیف پول DAI
در ادامه مقاله آموزش ساخت کیف پول DAI کیف پول هایی که از این ارز دیجیتال پشتیبانی می کنن رو بهتون معرفی می کنیم.
1. کیف پول تراست ولت Trust Wallet
تقریبا اکثر کسایی که در بازار ارزهای دیجیتال مشغول هستن، کیف پول تراست ولت رو می شناسن یا از اون استفاده میکنن. این کیف پول بخاطر پشتیبانی از هزاران کوین و توکن و امنیت بالا یکی از بهترین کیف پول های بازار ارزهای دیجیتال بوده که از سال 2018 به بعد تحت مالکیت صرافی ارز دیجیتال بایننس قرار گرفت.این کیف پول این قابلیت رو داره که بتونین توکن های جدیدی رو هم به کیف پول اضافه کنین. شاید چون این کیف پول متعلق به صرافی بایننس هستش با خودتون فکر کنین که ایا میشه ازش استفاده کرد؟
در جواب باید گفت که بله می تونین ازش استفاده کنین چون که کلمات بازیابی کیف پول تون و همچنین کلید خصوصی کیف پول بر روی دستگاه خودتون ذخیره شده و کلمات بازیابی کیف پول هم در اختیار خودتون هستش و کسی بهشون دسترسی نداره. شما میتونین ارز دیجیتال DAI رو بر بستر شبکه های BEP 20 و BEP 2 بر روی تراست ولت ذخیره کنین.
از قابلیت های دیگه این کیف پول میشه به امکان خرید شت کوین ها در تراست ولت اشاره کرد. همچنین این کیف پول به شما این امکان رو هم میده بتونین به استیک تعدادی از رمز ارزها بپردازین. این کیف پول فقط بر روی موبایل قابلیت نصب داشته و برای کاربران ios و اندروید در دسترس هست.
اگه می خواین برای اولین بار کیف پول تراست ولت رو نصب کنین، یا قبلا این کیف پول رو نصب کردین و بطور کامل با این کیف پول آشنا نیستین؛ توصیه می کنیم، آموزش نصب تراست ولت رو که بصورت کامل بصورت ویدئو توضیح دادیم و مطالب مرتبط با اون رو هم بطور کامل توضیح دادیم رو مطالعه کنین.
2. کیف پول اتمیک Atomic Wallet
دومین کیف پولی که در مقاله آموزش ساخت کیف پول دای بهتون معرفی می کنیم و می تونین ازش برای نگهداری دای استفاده کنین و یک کیف پول مناسب دای هستش؛ اتمیک ولت بوده که می تونین از نسخه های موبایل چه ios و چه اندروید و همچنین نسخه دسکتاپ اون استفاده کنین. این کیف پول قابلیت ذخیره ارز دیجیتال DAI رو بر بستر شبکه ERC 20 داشته و اگه ارز دیجیتال دای رو بر روی این شبکه دارین؛ می تونین اتمیک رو نصب کرده و رمز ارز دای رو در این کیف پول نگهداری کنین.
این کیف پول برای اولین بار تو سال 2017 توسط شخصی بنام کنستانتین گلادیچ (Konstantin Gladych)، برای نگهداری ارزهای دیجیتال معرفی شد. اتمیک از بیش از 300 ارز دیجیتال پشتیبانی می کنه و قابلیت هایی مثل اکسچنج و استیکینگ رو هم داخل خودش داره که می تونین در بخش اکسچنج با استفاده از ارز اتریوم به خرید سایر ارزهای دیجیتال بپردازین. هر چند کارمزد بیشتری به نسبت صرافی های ارز دیجیتال داره. این کیف پول هم امنیت بالایی داشته و کلید های خصوصی و کلمات بازیابی کیف پول تون رو فقط در اختیار خودتون قرار میده.
3. کیف پول لجر Ledger
اگه طرفدار کیف پول های سخت افزاری هستین و دنبال یک کیف پول مناسب DAI هستین که سخت افزاری باشه؛ لجر رو بهتون معرفی می کنیم. این کیف پول یک قطعه سخت افرای مانند فلش بوده که برای استفاده باید به کامپیوتر خودتون اون رو از طریق کابل مخصوص وصل کنین.
کیف پول لجر دارای دو مدل لجر نانو اس Ledger Nano S و لجر نانو ایکس Ledger Nano X بوده و یکی از مهترین فاکتورهای این کیف پول امنیت اون هستش. با استفاده از کیف پول لجر شما به بیش از 26 کوین و 1500 توکن دسترسی دارین و می تونین اون ها رو در این کیف پول ذخیره کنین.
بنابراین این کیف پول هم امنیت بالا و همچنین پشتیبانی از همه رمز ارزهایی که قصد خرید اون ها رو دارین و برای شما فراهم میکنه. تفاوتی که کیف پول لجر با کیف پول های نرم افزای داره این هستش که حتی اگه برای استفاده از کیف پول های نرم افزاری اگه مجبور باشین از وی پی ان استفاده کنین؛ در مورد کیف پول لجر این اتفاق نخواهد افتاد. چون که دارایی های شما رو بصورت آفلاین نگهداری میکنه.
4. بایننس چین ولت Binance Chain Wallet
کیف پول بعدی که می تونین ازش برای نگهداری استیبل کوین دای استفاده کنین و یک کیف پول مناسب دای هستش، بایننس چین ولت هستش. این کیف پول برای صرافی بایننس بوده و بصورت یک افزونه بر روی مرورگر کروم قابل استفاده هستش.
شما می تونین استیبل کوین دای رو در این کیف پول بر بستر شبکه های ERC 20، BEP 20 و BEP 2 به این کیف پول انتقال داده و می تونین ازش برای نگهداری ارز دیجیتال دای استفاده کنین.
بایننس چین ولت به شما این قابلیت رو میده که از طریق اون بتونین توکن های بستر اتریوم و بایننس چین رو در این کیف پول ذخیره کنین و از طریق گزینه Wallet Direct می تونین این کیف پول رو به اکانت بایننس هم متصل کنین اگه در این صرافی اکانت داشته باشین.
5. کیف پول سیف پال SafePal
یکی از بهترین کیف پول های دیگه بازار ارزهای دیجیتال رو میشه سیف پال نامید که در سال 2018 وارد بازار رمز ارزها شد و در ابتدا فقط بصورت یک ولت سخت افزاری به نگهداری رمز ارزها می پرداخت ولی بعدا نسخه نرم افزاری اون هم ساخته شد و می تونین اون رو روی موبایل خودتون چه برای ios و چه اندروید نصب کنین و برای نگهداری ارز دیجیتال دای ازش استفاده کنین.
این کیف پول استیبل کوین دای رو در شبکه های ERC 20، BEP 20، و BEP 2 پشتیبانی میکنه و می تونین در این شبکه ها ارز دیجیتال دای رو در این کیف پول نگهداری کنین. این کیف پول هم قابلیت های خیلی زیادی داشته و می تونین از اونها در داخل کیف پول استفاده کنین. مثلا به صرافی های غیرمتمرکزی مثل پنکیک سواپ و یونی سواپ وصل بشین. حتی خود صرافی بایننس هم در نقش سرمایه گذار و حامی شبکه از این کیف پول حمایت کرد.
کلام اخر
در مقاله آموزش ساخت کیف پول دای، بهترین کیف پول های استیبل کوین دای رو معرفی کردیم و بطور خلاصه در مورد این ارز دیجیتال هم صحبت کردیم. اگه میخواین این ارز دیجیتال رو بطور کامل بشناسین، مقاله ارز دیجیتال DAI چیست رو بخونین. یکی از بهترین قدم های شخصی که می خواد در این بازار به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازه این هستش که اطلاعات و دانش خودش رو تا جایی که لازم هستش بالا برده و سپس در این بازار خرید و فروش رمز ارزها رو انجام بدین.
یکی از مهمترین قدم های شما در بازار رمز ارزها آشنایی با کیف پول های ارزهای دیجیتال هستش که برای نگهداری رمز ارزها ازش استفاده میشه. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشه. موفق باشید. صرافی ارز دیجیتال ایران بایننس با پشتیبانی از 600 ارز دیجیتال برای خرید و فروش در کنار شماست.
ممنون از مقاله ی خوبی که نوشتین. الان دیگه میدونم از کدوم کیف پول ها میتونم برای ارز دای استفاده کنم