5 اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید

نوشته شده در : 1403/06/27

جستجو

5 اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید؛ یکی از پرکاربرد ترین ابزارها توی بازارهای معاملاتی و صرافی ارز دیجیتال، تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) هست که استفاده های متعددی ازش میشه. استفاده از این رویکرد تحلیلی در بین تریدر ها به قدری محبوب و معروفه که میتونیم بگیم تنها ابزاری که بیشترین کار برد رو توی کسب سودهای کوتاه مدت و مخصوصا معاملات روزانه داره این تحلیل هستش. به دلیل پیچیدگی این نوع تحلیل و سخت بودنش، علاوه بر سود کردن ضرر کردن هم بخشی از قسمت بازی تلقی میشه که ممکنه در صورت اتفاق افتادن خیلی ها رو به اشتباه بندازه و باعث بشه از تحلیل تکنیکال دست بکشید. در حالی که کاربرد تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن موقع ضرر کردن، واسه جبران زیان یک ابزار مدیریت ریسک خیلی قوی هست که میتونید ازش استفاده کنید.

اشتباهات رایج در تحلیل تکنیکال در زمان ترید

اغلب اشتباهات رایجی که معامله گران ارزهای دیجیتال موقع معامله کردن دچارش میشن، عبارت هستند از این موارد. 

اشتباهات رایج در تحلیل تکنیکال

1. تعیین نکردن حد ضرر و سود 

اولین و مهم ترین اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید این هست که بعضی از معامله گرها هیچ حد ضرری واسه خودشون تعیین نمیکنن و فکر میکنن که صد در صد سود کسب خواهند کرد. در صورتی که عوامل و متغییرهای پیش بینی نشده خیلی زیادی وجود داره که ممکنه روی بازار تاثیر بزارن و باعث بشن که روند بازار ارزهای دیجیتال نزولی بشه، و بازار نوسان های بالایی پیدا بکنه. در این صورت اگه حد زیانی رو برای خودتون مشخص نکرده باشید تا در صورت رسیدن به اون میزان ضرر دارایی خودتون رو بفروشید، به شدت ضرر میکنید و ممکنه که دیگه امکان جبرانش وجود نداشته باشه.  همون طور که تعیین کردن حد ضرر میتونه یک ابزار کاربردی باشه، مشخص کردن حد سود هم به همون اندازه میتونه کاربردی و مفید باشه. بر عکس بازارهای دیگه که در ساعت مشخصی تایم معاملاتیشون شروع میشه و در ساعت مشخصی هم بسته میشه، توی بازار ارزهای دیجیتال چنین چیزی وجود نداره و این بازار توی 24 ساعت شبانه روز در نوسانه.

خرید و فروش بیش از حد

2. خرید و فروش بیش از حد 

ایجاد کردن پوزیشن های معاملاتی به تعداد خیلی زیاد و انجام خرید و فروش بیش از حد، یک اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید هست که معامله گر های بازار ارزهای دیجیتال بهش دچار میشن. علتش هم اینه که با تحلیل تکنیکال نمودار یک رمزارز موقعیت های کسب سود خوبی براش شناسایی میشه که تریدر رو وسوسه میکنه تا توی همه این موقعیت ها خرید و فروش انجام بده برای این که سود کسب بکنه، ولی چیزی که معامله گر در این مواقع متوجه نیست دو نکته اصلی اساسی هست. اولین نکته اینه که تریدر متوجه نیست برای انجام هر معامله یک مبلغ به عنوان کارمزد از حسابش کسر میشه و یا به این مبلغ به دلیل این که مقدارش خیلی پایینه اهمیت چندانی نمیده. در صورتی که اگه تعداد خیلی زیادی معامله انجام بده، این کارمزد های کوچیک باهمدیگه یک هزینه خیلی بزرگی رو برای تریدر ایجاد میکنن که حتی ممکنه مقدارش از سودی که معامله گر کسب میکنه هم بیشتر باشه. 

اتکای کامل به اندیکاتورها

3. اتکای کامل به اندیکاتورها 

استفاده از اندیکاتور ها یک ابزار خیلی مهم و کاربردی برای انجام تحلیل تکنیکال هست که آمارها نشون میده اکثر مواقع باعث میشن معامله گر بتونه سودهای خیلی خوبی کسب بکنه. اساسی ترین اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید دقیقا در همین مواقع پیش میاد. تریدر به دلیل کسب کردن سود، به جای انجام تحلیل به طور مستقل میاد و به یه تعداد اندیکاتور خاص که بهشون اعتماد داره تکیه میکنه و بعد از مدتی دچار ضررهای جبران ناپذیری میشه. 

با توجه به این که اندیکاتور ها میتونن ابزار خیلی مفیدی باشن و کمک میکنن که بعضی محاسبات پیچیده ریاضی رو انجام ندیم و خودشون این کار رو میکنن، اما اتکا و اعتماد بیش از حد به این اندیکاتور ها هم میتونه مشکل ساز بشه و باعث میشه که به جای کسب سود ضرر کنید. 

همیشه سعی کنید به جای اتکا به یک اندیکاتور خاص از چند اندیکاتور مختلف اسفاده کنید و در آخر دقت کنید که این شما هستید که قراره ترید انجام بدید نه اندیکاتور ها، پس اگه احساس کردید در شرایط فعلی با این که اندیکاتور سیگنال خرید یا فروش براتون صادر کرده، زمان مناسبی برای انجام معامله نیست و برای کارتون دلیل خاصی داشتید؛ سعی کنید تحلیل خودتون رو هم در نظر داشته باشید و به طور صد در صد به این ابزارها تکیه نکنید.البته برای کمک و راهنمایی به کاربران ما هم در مقاله ای سعس کردیم بهترین اندیکاتورها برای معامله گری رو براتون معرفی کنیم که توصیه میکنیم برای داشتن اطلاعات بیشتر مطالعه کنین.

خوش بینی بیش از حد

4. خوش بینی بیش از حد 

مشکل دیگه ای که میتونیم یه اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید کردن تلقی کنیم، این هستش که بعضی افراد فکر میکنن چون از تحلیل تکنیکال توی معاملاتشون استفاده میکنن؛ هر تحلیلی که انجام بدن باعث میشه که بتونن سود کسب کنند و به همین دلیل توی بازار خیلی خوش بینانه عمل میکنند. مثلا به دلیل این که یک ارز دیجیتال خاص پرایس اکشنش الگوی خاصی رو تشکیل داده، تریدر میاد و تحلیل میکنه که این یه موقعیت سیگنال ورود هست برای خرید رمزارز و صد در صد منجر به سود میشه.  اما بعد از این که به مبلغ بالایی از این ارز دیجیتال به امید کسب سود خرید زد، مشاهده میکنه که بر عکس انتظاراتش قیمت اون رمزار کاهش پیدا کرد. تو این شرایط معمولا معامله گر گول خوش بینی خودش رو میخوره چون به جای توجه به روند بازار و انجام محاسبات دقیق، فقط به یک الگوی خاص به صورت تک بعدی توجه میکنه و نتیجه اش رو هم میبینه. 

معاملات احساسی و تلافی جویانه

5. معاملات احساسی و تلافی جویانه 

یه اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید که اکثرا معامله گرهای تازه کار مرتکبش میشن، این هستش که بعد از این که اصولی عمل نمیکنن و ضرر قابل توجهی میکنن سعی میکنن که این ضرر رو با انجام یک معامله تلافی جویانه و احساسی جبران بکنند. انجام این نوع معاملات ریسک خیلی بالایی داره و حتی اگه با اصول تکنیکال هم انجام بشه بازم ممکنه که باعث ضرر کردن معامله گر بشه. اولین اصلی که موقع ورود به بازارهای مالی و مخصوصا بازار ارزهای دیجیتال باید در نظر بگیرید این هست که هیچ وقت احساسی رفتار نکنید. علت اکثر معامله های تلافی جویانه و پر ریسکی که بعضی معامله گرها انجام میدن فقط به این دلیله که نمیتونن هیجان های خودشون رو مدیریت بکنن، و فکر میکنن با انجام رفتار هایی از این قبیل میتونن ضررشون رو جبران کنند؛ در حالی متوجه نیستن که فقط دارن باعث میشن تا به میزان بیشتری ضرر بکنند. 

توجه نکردن به روند کلی بازار

سخن پایانی 

ما توی این مقاله راجعبه 5 اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید براتون مطالبی رو ارائه دادیم که رعایت کردن اون ها میتونه بهتون کمک بکنه تا از تحلیل تکنیکال مفید تر و کاربردی تر توی معاملات خودتون استفاده کنید. یادتون باشه انجام تحلیل تکنیکال بیشتر از این که یک دانش خاص باشه یک هنره، برای این که بتونید مهارتتون رو توی این زمینه بالا ببرید لازمه که علاوه بر آموزش دیدن تمرین هم بکنید. سعی کنید با توجه به مطالبی که براتون ارائه کردیم، از تحلیل تکنیکال توی بازار های مختلف استفاده بکنید و ببنید که میتونید قیمت ها و روند ها رو درست پیش بینی کنید یا نه. اگه چند تا تحلیل خودتون انجام بدید، قطعا متوجه خواهید شد که رعایت کردن اصول بالا چقدر میتونه ضریب اشتباهتون رو موقع انجام دادن تحلیل تکنیکال پایین بیاره. 

نظرات کاربران در مورد 5 اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال موقع ترید
سوال امنیتی :5+57 = ?