شبکه سولانا(Solana)؛ رقیب جدی برای شبکه اتریوم! آیا می دونین شبکه سولانا چه تفاوتی با شبکه اتریوم داره؟ اصلا می دونین سولانا چیه؟؟ بهتره بدونین مقایسه اتریوم و سولانا به معامله گران و سرمایه گذاران کمک می کنه تا فرصت های بهتر سرمایه گذاری رو شناسایی کنند. سولانا و اتریوم دو بلاک چین مهم و شناخته شده در بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشن. هر دو شبکه اتریوم و سولانا دارای اکوسیستم های گسترده و ویژگی های خیلی خاص هستن که باعث شده تا بین معامله گران ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی به دست بیارن. بنابراین، توصیه می کنین تا شما هم تفاوت بین شبکه سولانا و اتریوم رو بررسی کنین. این موضوع کمک می کنه تا به عنوان سرمایه گذار، بهترین تصمیم رو برای انجام تراکنش های خودتون و خرید ارز دیجیتال بگیرین.
بازار کریپتوکارنسی ها شامل ارزهای دیجیتال و شبکه های مختلف بلاک چینی هست که هر کدوم از اون ها ویژگی ها و کاربردهای خاص خودشون رو دارن. از اونجایی که اتریوم و سولانا در لیست 5 ارز دیجیتال برتر بازار قرار دارن، خیلی از مردم به دنبال بررسی تفاوت های اصلی این دو هستن. بنابراین، اگه نمی تونین بین اتریوم و سولانا یکی رو برای سرمایه گذاری انتخاب کنین، بدونین که تنها نیستین. با توجه به اینکه هر دو پروژه سرتیتر خبرها و پیشروان صنعت در زنجیره قراردادهای هوشمند و بلاک چین هستن، معمولا سردرگمی هایی رو به وجود میارن. به همین منظور ما سعی می کنیم در مقاله مقایسه سولانا و اتریوم، اطلاعاتی در مورد شبکه سولانا و اتریوم به شما ارائه کنیم و به بررسی تفاوت سولانا و اتریوم بپردازیم تا بهترین تصمیم رو بگیرین.
آشنایی با سولانا؛ رقیب اصلی اتریوم!
اگه در بازار کریپتوکارنسی ها فعالیت داشته باشین، احتمالا اسم ارز دیجیتال یا شبکه سولانا(Solana) رو شنیدین و خواستین تا اطلاعاتی در مورد این مفهوم به دست بیارین و شاید این سوال واسه شما هم پیش اومده باشه که شبکه سولانا چیست؟ ما می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که شبکه سولانا نوعی بلاک چین رمز ارزی پشتیبانی کننده از قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز هست که از طریق اثبات سهام با کمترین موانع ورودی به دنبال حداکثر رسوندن بازدهی و کارایی شبکه خودش هست. پردازش در این شبکه به صورت 50 الی 65 هزار تراکنش در ثانیه و با محدودیت بیش از 70 هزار تراکنش صورت می گیره. این شبکه بدون کاهش امنیت و تمرکز زدایی به دنبال افزایش مقیاس پذیری هست و قصد داره تا با پشتیبانی از نرم افزارهای بلاک چینی با سرعت بالا، در سطح بین المللی اقدام کنه.
جالب اینجاست که بدونین سولانا نوعی شبکه غیرمتمرکز، امن، مقیاس پذیر و سریع هست. این پروژه با هدف تبدیل شدن به بستری برای برنامه های غیرمتمرکز راه اندازی شد و در حال حاضر به عنوان یکی از رقیب های سرسخت اتریوم شناخته میشه. سرعت انجام تراکنش ها، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و مقیاس پذیری بالای شبکه باعث شده تا این پروژه به سرعت به یکی از اکوسیستم های پیشتاز در حوزه بلاک چین تبدیل بشه. توجه داشته باشین که مشکلات شبکه اتریوم در بحث مقیاس پذیری باعث شد تا شبکه سولانا بتونه با سرعت بیشتری به جایگاه و رتبه فعلی خودش برسه و محبوبیت زیادی به دست بیاره.
آشنایی با شبکه اتریوم
اتریوم یا Ethereum به عنوان نوعی ارز دیجیتال معروف از ویژگی و قابلیت برنامه ریزی برخوردار هست. این ارز دیجیتال به توسعه دهنده ها این امکان رو میده تا برنامه های غیرمتمرکز رو با کمک قراردادهای هوشمند همه جانبه بسازن. اتریوم توسط یه شخص روسی با اسم ویتالیک بوترین در سال 2013 به وجود اومد و به صورت رسمی در سال 2015 فعالیت اتریوم در بازار ارزهای دیجیتال شروع شد. هدف از راه اندازی اتریوم فراهم کردن بستر مناسب برای انجام کلیه فعالیت های مالی بود تا واسطه ها از بین برن. اتریوم از زمان راه اندازی تاکنون به دلیل موفقیت های زیادی که پشت سر گذاشته، مورد استقبال سرمایه گذاران و افراد زیادی قرار گرفته و تونسته به یکی از بهترین شبکه های بلاک چینی موجود در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل بشه.
مقاله پیشنهادی: ارز اتریوم چیست؟
بلاک چین اتریوم تا حدود زیادی به دلیل قابلیت های قرارداد هوشمند خودش شناخته شده. می تونه از تنوع در قابلیت برنامه ریزی پشتیبانی کنه که به ایجاد انواع مختلف قراردادهای هوشمند کمک زیادی می کنه. زبان برنامه نویسی سالیدیتی اتریوم هست و برای کدنویسی این قراردادهای هوشمند استفاده میشه. همچنین بلاک چین اتریوم مهد برنامه های غیرمتمرکز و بستر پیشگام در عرضه قرارداد هوشمند هست. به تازگی شاهد ظهور راهکارهای لایه دو برای رفع مشکل مقیاس پذیری این شبکه بودیم و در همین راستا رقبای لایه یک زیادی هم از راه رسیدن.
تفاوت سولانا و اتریوم چیست؟
همونطور که گفتیم، تلاش برای پیدا کردن بهترین بلاک چین می تونه کار سختی باشه. چون همه اون ها مزایا و معایب خاص خودشون رو دارن. سولانا و اتریوم دو مورد از شناخته شده ترین بلاک چین هایی هستن که اکثرا با هم مقایسه میشن. ولی واقعت چه تفاوتی با هم دارن؟ سولانا یا اتریوم، کدام بهتر است؟ به همین منظور ما سعی می کنیم در این بخش از مقاله به بررسی تفاوت سولانا و اتریوم بپردازیم.
• تفاوت در سرعت تراکنش
یکی از تفاوت سولانا و اتریوم، تفاوت در سرعت تراکنش هاست. شبکه سولانا می تونه حدود 60 تا 65 هزار تراکنش در ثانیه رو پردازش کنه. در حالی که شبکه اتریوم فقط می تونه 30 تراکنش رو در ثانیه پردازش کنه. زمان تایید بلوک در اتریوم 15 ثانیه هست، در حالی که این کار در سولانا فقط یه ثانیه زمان میبره. شبکه سولانا با استفاده از یه شبکه غیرمتمرکز به چنین سرعت تراکنش های سریعی دست پیدا کرده. همین موضوع باعث میشه تا خیلی از افراد به جای استفاده از اتریوم، از شبکه سولانا برای انجام تراکنش های خودشون استفاده کنند.
• تفاوت در مقیاس پذیری
یکی دیگه از تفاوت سولانا و اتریوم، تفاوت در مقیاس پذیری این شبکه هاست. سولانا به دلیل مقیاس پذیری پیشرفته خودش شناخته شده. شبکه سولانا در بلاک چین اصلی خودش مقیاس پذیره، یعنی برای افزایش مقیاس پذیری به راه حل های لایه دو نیاز نداره. از اونجایی که شبکه اصلی اتریوم مقیاس پذیری کمی داره، راه حل های مقیاس پذیر لایه دو مثل پالیگان، والادیوم و... اجرا شدن.
مقاله پیشنهادی: مقیاس پذیری در بلاک چین چیست؟
• تفاوت در کارمزد تراکنش
یکی دیگه از تفاوت سولانا و اتریوم، تفاوت در کارمزد تراکنش هاست. بهتره بدونین از اونجایی که خیلی از ما از پرداخت هزینه های تراکنش دلخوشی نداریم، این مهم هست. شبکه سولا همچنین به دلیل کارمزدهای کمی که دریافت می کنه، شناخته شده تر از سایر شبکه هاست. شبکه اتریوم در مقایسه با سولانا هزینه های تراکنش خیلی بالایی رو از کاربران و فعالان بازار دریافت می کنه.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در مقاله مقایسه سولانا و اتریوم، اطلاعاتی در مورد شبکه سولانا و اتریوم به شما ارائه کنیم و به بررسی تفاوت سولانا و اتریوم بپردازیم تا بهترین تصمیم رو بگیرین. با توجه به توضیحاتی که به شما ارائه کردیم، میشه این نتیجه رو گرفت که مقایسه اتریوم و سولانا به معامله گران و سرمایه گذاران کمک می کنه تا فرصت های بهتر سرمایه گذاری رو شناسایی کنند. سولانا و اتریوم دو بلاک چین مهم و شناخته شده در بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشن. از جمله از تفاوت های شبکه سولانا و اتریوم می تونیم به کارمزد تراکنش ها، مقیاس پذیری و سرعت انجام تراکنش ها اشاره کنیم.
تا زمانی که با انتقال ارز های دیجیتال سرو کار نداشته باشید متوجه سرعت عجیب و حیرت آور سولانا نمیشوید. در کسری از ثانیه ارز ها بر بستر سولانا انتقال پیدا می کنند. به نظر من سولانا بسیار پیشرفت خواهد کرد و الان وقت خرید این ارز هست. فردا نگید دیره.