چرا به امور مالی غیرمتمرکز(DeFi) نیاز داریم؟ از طریق بلاک چین، DeFi، واسطه های مالی سنتی مانند بانک ها یا کارگزاران رو کنار میزنه. کسانی که به دنبال شروع کار در امورمالی غیرمتمرکز(DeFi) هستند، فراتر از اصول اولیه تجارت ارزهای دیجیتال باید بادقت کار کنند و مطمئن باشند که با یک طرف قابل اعتماد کار میکنند. اگرچه سود ارائه شده توسط DeFi فریبنده است، اجازه ندید بازگشت احتمالی شما رو نسبت به سایر خطرات کور کنه. یک نزول در بازار ارزهای دیجیتال میتونه به سرعت هرگونه سود کوچک حاصل از کشاورزی بازده رو از بین ببره و کلاهبرداری یا سرقت آشکار میتونه ثروت ارزدیجیتال شما رو سریعتر نابود کنه. در این مقاله از سری مقالات صرافی ارز دیجیتال بیشتر در این مورد بحث خواهد شد.
امورمالی غیرمتمرکز (DeFi)، یک فناوری مالی درحال ظهوره که براساس دفتر کل توزیع شده ایمن مشابه اونچه که توسط ارزهای دیجیتال استفاده میشه، است. این سیستم کنترل بانک ها و موسسات رو بر پول، محصولات مالی و خدمات مالی حذف میکنه. در این مقاله قصد داریم درمورد DeFi بیشتر بدونیم و دلیل نیاز به امورمالی غیرمتمرکز رو شرح بدیم.
برخی از جذابیت های کلیدی امورمالی غیرمتمرکز(DeFi) برای بسیاری از مصرف کنندگان عبارتند از:
• هزینه هایی رو که بانک ها و سایر شرکت های مالی برای استفاده از خدمات خود دریافت میکنند حذف میکنه.
• شما پول خودتون رو به جای اینکه در بانک نگه دارید، در یک کیف پول دیجیتال امن نگهداری میکنید.
• هرکسی با اتصال به اینترنت میتونه بدون نیاز به تایید از اون استفاده کنه.
• شما میتونید وجوه رو در چند ثانیه و چند دقیقه انتقال بدید.
• امورمالی غیرمتمرکز(DeFi)، از فناوری نوظهور برای حذف اشخاص ثالث در تراکنش های مالی استفاده میکنه.
• اجزای DeFi عبارتند از استیبل کوین، نرم افزار و سخت افزاری که امکان توسعه برنامه هارو فراهم میکنه.
برای اینکه درک بهتری از امورمالی غیرمتمرکز و نحوه عملکرد اون داشته باشیم، دانستن تفاوتش با امورمالی متمرکز به ما کمک خواهد کرد.
امور مالی متمرکز
در امور مالی متمرکز، پول شما توسط بانک ها نگه داری میشه، شرکت هایی که هدف اصلی اونها کسب درآمد است. سیستم مالی مملو از اشخاص ثالثی است که جابجایی پول بین طرفین رو تسهیل میکنند و هریک برای استفاده از خدمات خود هزینه دریافت میکنند. به عنوان مثال، فرض کنید با استفاده از کارت اعتباری خود یک گالن شیر خریداری میکنید. هزینه از تاجر به یک بانک خریدار میره که جزئیات کارت رو به شبکه کارت اعتباری ارسال میکنه. شبکه هزینه رو پاک میکنه و از بانک شما درخواست پرداخت میکنه. بانک شما هزینه رو تایید میکنه و تاییدیه رو از طریق بانک گیرنده به شبکه ارسال میکنه و به تاجر بازمیگرده. هر نهاد در زنجیره برای خدمات خود مبلغی رو دریافت میکنه معمولا به این دلیل که تجار باید برای توانایی شما برای استفاده از کارت های اعتباری و نقدی پرداخت کنند. تمام معاملات مالی دیگر هزینه داره. درخواست وام ممکنه چند روز طول بکشه تا تایید بشه. در صورت مسافرت حتی ممکنه نتونید از خدمات بانک استفاده کنید. یکی از سوالات مهم در مورد دنیای دیفای این است که صندوق آپشن دیفای چیست؟
امورمالی غیرمتمرکز(DeFi)
امور مالی غیرمتمرکز(DeFi)، با اجازه دادن به افراد، بازرگانان و مشاغل برای انجام تراکنش های مالی از طریق فناوری نوظهور، واسطه هارو حذف میکنه. این امراز طریق شبکه های مالی نظیر به نظیر که از پروتکل های امنیتی، اتصال، نرم افزار و پیشرفت های سخت افزاری استفاده میکنه، انجام میشه. ازهرجایی که به اینترنت متصل هستید، میتونید با استفاده از نرم افزاری که اقدامات مالی رو در پایگاه های اطلاعاتی مالی توزیع شده ثبت و تایید میکنه، قرض بدهید، تجارت کنید و وام بگیرید. یک پایگاه داده توزیع شده در مکان های مختلف قابل دسترسی است.
داده ها رو از همه کاربران جمع آوری میکنه و از مکانیزم اجماع برای تایید اون استفاده میکنه. امورمالی غیرمتمرکز از این فناوری برای حذف مدل های مالی متمرکز استفاده میکنه و هرکسی رو قادر میسازه تا از خدمات مالی در هر مکانی استفاده کنه، صرف نظر از اینکه چه کسی یا کجاست. برنامه های DeFi به کاربران از طریق کیف پول های شخصی و خدمات تجاری ای که به افراد خدمات میدن، کنترل بیشتری بر پول خود به اونها میدن.
امورمالی غیرمتمرکز(DeFi) چگونه کار میکنند؟
امورمالی غیرمتمرکز(DeFi)، از فناوری بلاک چین استفاده میکنه که ارزهای دیجیتال از اون استفاده میکنند. بلاک چین یک پایگاه داده یا دفتر کل توزیع شده و ایمن هستش. برنامه هایی به نام dApps برای مدیریت تراکنشها و اجرای بلاک چین استفاده میشن. در بلاک چین، تراکنش ها در بلوک ها ثبت میشن و سپس توسط سایر کاربران تایید میشن. اگر این تایید کننده ها درمورد یک تراکنش به توافق برسند، بلوک بسته و رمزگذاری میشه. بلوک دیگه ای ایجاد میشه که اطلاعات مربوط به بلوک قبلی رو در خودش داره.
بلوک ها از طریق اطلاعات موجود در هر بلوک در حال انجام، به یکدیگر زنجیره میشن و نام بلاک چین رو به اون میدن. اطلاعات موجود در بلوک های قبلی رو نمیشه بدون تاثیر بر بلوک های زیر تغییر داد، بنابراین هیچ راهی برای تغییر زنجیره بلوک وجود نداره. این مفهوم همراه با سایر پروتکل های امنیتی، ماهیت امن یک بلاک چین رو فراهم میکنه.
محصولات مالی DeFi
تراکنش های مالی یک به یک(P2P) یکی از مقدمات اصلی پشت DeFi است. تراکنش P2P DeFi جایی است که دوطرف توافق میکنند که ارز دیجیتال رو برای کالاها یا خدمات بدون دخالت شخص ثالث مبادله کنن. برای درک کامل این موضوع، نحوه دریافت وام در امورمالی متمرکز رو درنظر بگیرید. شما باید به بانک خود یا وام دهنده دیگری بروید و برای اون درخواست دهید. اگر تایید میشدید، برای امتیاز استفاده از خدمات اون وام دهنده، بهره و هزینه خدمات پرداخت میکردید. اما در DeFi، از برنامه مالی غیرمتمرکز خود یعنی dApps برای وارد کردن نیازهای وام خود استفاده میکنید و یک الگوریتم شما رو با همتایان خود مطابقت میده که نیازهای شما رو برآورده میکنند.
سپس باید با یکی از شرایط وام دهنده موافقت کنید و وام خودتون رو دریافت کنید. تراکنش در بلاک چین ثبت میشه. وام خودتون رو پس از تایید مکانیسم اجماع دریافت میکنید. سپس، وام دهنده میتونه در فواصل زمانی توافق شده شروع به جمع آوری پرداخت ها از شما بکنه. هنگامی که پرداختی رو از طریق dApp خود انجام بدید، فرآیند مشابهی رو در بلاک چین دنبال میکنه. سپس، وجوه به وام دهنده منتقل میشه.
ارز DeFi
DeFi برای استفاده از ارزدیجیتال برای تراکنش ها طراحی شده. این فناوری هنوز درحال توسعه است، بنابراین تعیین دقیق نحوه پیاده سازی ارزهای دیجیتال موجود دشوار است. بیشتر این مفهوم حول استیبل کوین میچرخه، یک ارزدیجیتال که توسط یک نهاد حمایت میشه یا به ارزهای فیات مانند دلار متصل هستش.
آینده DeFi
در این بخش از مقاله چرا به امور مالی غیرمتمرکز(DeFi) نیاز داریم؟ قصد داریم در مورد آینده دیفای براتون صحبت کنیم.امورمالی غیرمتمرکز هنوز در مراحل ابتدایی تکامل خود است و برای شروع، تنظیم نشده است، به این معنی که اکوسیستم هنوز مملو از حوادث ناگوار زیرساختی، هک ها و کلاهبرداری است. قوانین کنونی براساس ایده صلاحیت های مالی مجزا، که هرکدوم مجموعه ای از قوانین خاص خودشون رو دارن، تدوین شده اند. توانایی تراکنش بدون مرز DeFi سوالات اساسی ای رو برای این نوع مقررات مطرح میکنه. به عنوان مثال، چه کسی مسئول رسیدگی به یک جرم مالی است که در سراسر مرزها، پروتکل ها و برنامه های DeFi رخ میده؟
چه کسی و چگونه مقررات رو اجرا میکنه. نگرانی های دیگر عبارتند از: پایداری سیستم، ارتقای سیستم، تعمیر و نگهداری سیستم و خرابی های سخت افزاری. قبل از اینکه استفاده از DeFi ایمن بشه باید به بسیاری از سوالات پاسخ داده بشه. موسسات مالی قصد ندارن یکی از ابزارهای اصلی خودشون رو برای کسب درآمد کنار بذارن. حداقل برای کسب درآمد از سیستم.
کلام پایانی
در مقاله چرا به امور مالی غیرمتمرکز(DeFi) نیاز داریم؟ سعی کردیم شما کاربران گرامی رو بامفهوم دیفای و امور مالی متمرکز و غیر متمرکز آشنا کنیم . امورمالی غیرمتمرکز(DeFi)، در حالیکه کنترل رو از اشخاص ثالث دور میکنه، اما باعث ناشناس موندن نمیشه. تراکنش های شما ممکنه نام شما رو نداشته باشند اما توسط نهادهایی که دسترسی دارند قابل ردیابی هستند.