Web 3 چیست؟ (صفر تا صد وب 3 )

نوشته شده در : 1403/03/09
Web 3 چیست؟ (صفر تا صد وب 3 )

جستجو


با توجه به پاسخ های متعددی که برای سوال " Web 3 چیست؟" وجود داره، ارائه یه تعریف یکسان برای وب 3 کار سختیه؛ اما به طور خلاصه میتونیم این فناوری رو جدیدترین شکل اینترنت بدونیم. این فناوری به شکل مجموعه ای از استاندارد ها است که در فضای وب پیاده سازی میشن و اونو به یک بانک اطلاعاتی بزرگ تبدیل میکنن. با مطالعه این مقاله از صرافی ارز دیجیتال اینانس با محوریت وب 3 این موضوع رو به طور کامل درک خواهید کرد و هر چیزی که باید در مورد جدیدترین نسل اینترنت بدونین رو یاد خواهید گرفت.

البته قبل از اینکه بهتون شرح بدیم وب 3 چیست و چه کاربردی داره؟، با اینترنت و نسل های قبلی اون آشنا میشیم. همچنین تفاوت های سه نسل وب را به طور کامل مورد بررسی قرار میدیم. همچنین در ادامه این مقاله نمونه های Web 3.0 در بستر ارزهای دیجیتال رو بهتون معرفی میکنیم.

Web 3.0:

که به عنوان وب باهوش هم شناخته میشه، علاوه بر ایجاد تعامل و ارتباط بین افراد و سایت ها، امکان ارتباط بین نرم افزار ها رو هم بوجود آورده. البته این فناوری همچنان در حال تکامله ولی هیچ ایده ای در مورد شکل نهایی این نسل از اینترنت وجود نداره. وب سه در تلاش است تا اینترنت رو به فضایی فعال و پویاتر تبدیل کنه و فضای نت رو به عنوان فضایی برای داده های بزرگ تبدیل کنه. یکی از مزایای Web 3 اینه که در فناوری های دیگه ای مثل سیستم همتا به همتای بلاک چین، برنامه های اُپن سورس، واقعیت مجازی و اینترنت اشیا (IOT) کاربرد داره.برای مطالعه بیشتر در مورد فناوری های ارز دیجیتال می تونین مقاله ای با همین نام  در سایت ایران بایننس رو بخونین.

در مجموع نسل سوم وب رو میتونیم به عنوان آینده اینترنت و شبکه های مجازی در نظر بگیریم. اگر شما هم در مورد دنیای غیر متمرکز و حذف واسطه ها با ما هم نظر هستین و معتقدین که بلاک چین قراره تمامی ابعاد زندگی ما رو تحت تاثیر قرار بده و همه چیز رو غیر متمرکز کنه؛ پس میدونین که تو چنین دنیایی، به یک موتور جستجو، شبکه ای اجتماعی، پلتفرم های فروشگاهی و. . . غیر متمرکز نیاز داریم که فقط با استفاده از Web 3.0 محقق میشن.

ویژگی های وب 3

تو این بخش از مقاله وب تری چیست؟ ویژگی های وب 3 رو میخوایم براتون بگیم. در اصل نسل سوم اینترنت ویژگی های خاص و منحصر به فردی داره که در ادامه برخی از اونا رو بهتون معرفی میکنیم:

ویژگی های وب 3

1. فضای سه بعدی:

ایجاد یک دنیای مجازی و فضا های سه بعدی یکی از مزیت های Web 3.0 است. اگه بخوایم ساده تر بهتون بگیم، با استفاده از وب 3 میتونین بدون اینکه از پشت کامپیوترتون بلند بشین، تو فضای سه بعدی قدم بزنین و یا به داخل ساختمان های مختلف برین و از اونا بازدید کنین.

2. اینترنت رسانه ای:

همونطور که قبلا گفته بودیم، اینترنت نسل سوم بسیار فعال و باهوش تره. این وب بهتون اجازه میده که با استفاده از یه فایل رسانه ای، فایل های مشابه دیگه رو جستجو کنین. همین الان هم میتونین برای پیدا کردن عکس های مرتبط با یه تصویر تو گوگل، از فایل های تصویری استفاده کنین.

3. مفهوم بیشتر در اینترنت:

تو نسل جدید اینترنت، کامپیوتر ها هم مثل ما متیونن صفحه های وب رو بخونن. تو این فضا کامپیوتر شما با هوشتره و میتونه برنامه شما رو با پرواز هواپیما یا پزشک تنظیم کنه.

4. فراگیری بیشتر:

اینترنت فضایی است که همه جا وجود داره و همه ابعاد زندگی ما رو احاطه کرده؛ از جمله در کامپیوتر شخصی، گوشی های موبایل، ساعت و. . ..

بلاک چین و وب 3

در ادامه مقاله وب تری چیست؟ باید بهتون بگم که با توجه به اینکه اسم بلاک چین و ارزهای دیجیتال همواره در کنار هم مطرح شدن، خیلی ها فکر میکنن که تنها استفاده از بلاک چین در ارزهای دیجیتاله. اما این شبکه برای ثبت و ذخیره اطلاعات طراحی شده و نقل و انتقالات مالی فقط یکی از موارد استفاده از این شبکه است. Blockchain یکی از فناوری هاییه که برای ساخت و راه اندازی وب نسل سه که کاملا غیر متمرکزه، مورد استفاده قرار گرفته. با توجه به ویژگی های بلاک چین، این شبکه بهترین بستر برای تبادل اطلاعات به شکل همتا به همتاست.

بلاک چین و وب 3

شاید براتون سوال باشه که کاربرد ارزهای دیجیتال در Web 3.0 چیست؟ یا رمز ارزها چه نقشی رو تو نسل جدید اینترنت دارن؟ ارزهای دیجیتال از ابتدا برای پرداخت و نقل و انتقالات مالی مورد استفاده قرار میگیرفتن که تو وب سه هم میتونن همین کاربرد رو داشته باشن. کاربر ها میتونن تو فضای اینترنت از رمز ارزها به عنوان سوخت Web 3.0 استفاده کنن. یکی از کاربرد هایی که برای نسل سوم اینترنت مطرح میشه، نحوه ذخیره اطلاعات هستش. تو این شبکه افرادی که تو نگهداری و ذخیره داده ها مشارکت داشته باشن، مقداری ارز دیجیتال به عنوان دستمزد دریافت میکنن. همچنین افرادی که از این شبکه برای ذخیره داده هاشون بهره میبرن، باید از ارز دیجیتال برای پرداخت هزینه های مربوطه استفاده کنن.

مزایای استفاده از اینترنت وب 3

تا این قسمت از مقاله وب 3 چیست؟ اطلاعات کاملی رو در مورد جدیدترین نسل اینترنت در اختیارتون گذاشتیم و سعی کردیم با زبان ساده صفر تا صد Web 3.0 رو بهتون توضیح بدیم. اما نکته مهمی که در مورد این شبکه وجود داره، مزایای استفاده از اونه. در ادامه برخی از مزیت هایی که این شبکه غیر متمرکز برامون بوجود میاره رو ذکر میکنیم:

مزایای استفاده از اینترنت وب 3

• غیر متمرکز بودن:

سیستم های غیر متمرکز به هیچ نهاد نظارتی کنترل کننده ای نیاز ندارن. حذف واسطه ها و نهاد های نظارتی، امکان سانسور یا نظارت روی محتوا و اطلاعات کاربر ها رو غیر ممکن میکنه.

• کاهش میزان هک و سرقت اطلاعات:

به لطف غیر متمرکز بودن شبکه وب تری، اطلاعات کاربرها تو جاهای مختلفی ذخیره میشه. به خاطر همین مزیت، اگه فردی بخواد داده های یکی از اعضای شبکه رو هک کنه، باید کل شبکه رو از کار بندازه که اینکار عملا غیر ممکنه.

• اجرای برنامه روی همه دستگاه ها:

بیشتر برنامه هایی که مربوط به نسل های قدیمی اینترنت هستن، قابل اجرا روی همه سیستم عامل ها نیستن. در حالیکه برنامه های پیاده شده روی وب 3، بدون توجه به نوع و سیستم عامل دستگاه های مختلف، روی اون اجرا میشن. نکته مهم اینه که این قابلیت هیچ هزینه ای رو نداره و همه میتونن به شکل رایگان ازش استفاده کنن.

• سرعت بالا در برطرف کردن مشکلات:

در صورتی که محصولات و برنامه های بیشتری به این شبکه اینترنتی متصل بشن، مجموعه ی بزرگی از داده های متصل بهم بوجود میاد. الگوریتم های مختلفی تو این شبکه وجود دارن که از این داده ها برای تجزیه و تحلیل استفاده میکنن. اطلاعاتی که از این الگوریتم ها بدست میاد، کمک زیادی رو به رفع نیاز های کاربرها میکنه.

• مالکیت داده ها:

تو Web 3.0 اطلاعات کاربر ها برای امنیت بیشتر رمزنگاری میشه. به این ترتیب هیچ کس نمیتونه این داده ها رو به منظور بازاریابی و تبلیغات به شرکت های بازاریابی بفروشه. به عبارت ساده تر، کنترل تمامی داده های هر شخص در اختیار خودشه و در صورتی که مایل باشه، میتونه این داده ها رو در اختیار دیگران بذاره.

برخی از سیستم های کاربردی در Web 3.0

جا داره تو مقاله وب تری چیست؟ به این هم اشاره کنیم که درسته که وب سه به ارتقا و تکامل بسیار زیادی احتیاج داره، اما تا به الان تونسته عملکرد خوبی رو به نمایش بذاره. برای دسترسی به امکانات وب تری و استفاده از این شبکه غیر متمرکز، میتونین از سیستم های های زیر استفاده کنین.

برخی از نمونه های Web 3.0 در ارزهای دیجیتال

در ادامه مقاله وب 3 چیست؟ میخوایم برخی از پروژه های مهم و کاربردی که تو بستر وب سه منتشر شدن و یا برای توسعه و پیشرفت این فناوری تلاش میکنن رو، بهتون معرفی کنیم. توجه داشته باشین که پروژه هایی که تو این قسمت از مقاله Web 3.0 بهتون معرفی میکنیم، بیشتر جنبه آشنایی با این حوزه رو دارن و به هیچ عنوان نباید بر اساس اطلاعاتی که تو این قسمت بهتون میدیم، اقدام به سرمایه گذاری کنید. البته همه پروژه هایی که معرفی میکنیم، عملکرد خوبی رو داشتن ولی برای یه سرمایه گذاری مطمئن، بهتره خودتون در موردشون تحقیق کنین؛ سپس تصمیم به خرید اون ها بگیرین.

  • پولکادات (Polkadot)

پولکادات (Polkadot)

یکی از مهمترین پروژه هایی که روی شبکه وب 3.0 بوجود اومده، مربوط به یه بنیاد غیر انتفاعی در کشور سوئیس هستش. این پروژه که پولکادات نامیده شده و یه ارز بومی با نماد DOT داره؛ تونسته تو کمتر از یه سال بیش از 350 نرم افزار مختلف رو روی پلتفرم خودش بوجود بیاره. به لطف این شبکه، امکان پشتیبانی از چند شبکه به طور همزمان برای کاربر ها فراهم شده. قبلا تو یه مقاله تخصصی به طور کامل ارز دیجیتال دات و شبکه بلاک چینی اون رو بهتون معرفی کردیم که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این پروژه، پیشنهاد میدیم یه سر بهش بزنین.

  • کوزاما (Kusama)

این پروژه رو میتونیم به عنوان یکی از زیرمجموعه های مهم برای پروژه پولکادات بهتون معرفی کنیم. برای اینکه یه برنامه غیر متمرکز (DApp) یا پروژه ای جانبی روی پلتفرم پولکادات پیاده سازی بشه، باید روی شبکه کوزاما تست بشه. به عبارت ساده تر کوزاما یه پروژه ی مستقل و منحصر به فرده که برای پیش تولید و بررسی سایر پروژه های زیر مجموعه دات ازش استفاده میشه. همچنین لازم به ذکره که صرافی ایران بایننس از ارزهای پولکادات و کوزاما پشتیبانی میکنه و شما میتونین برای خرید دات و خرید کوزاما از این صرافی ارز دیجیتال استفاده کنین.​

اینترنت کامپیوتر (Internet Computer)

  • فایل کوین (FileCoin)

یکی دیگه از پروژه های محبوبی که تو این حوزه اومده و جا داره تو مقاله وب 3 چیست بهش اشاره کنیم و یک رمز ارز بسیار کاربردی هستش، فایل کوین نام داره. این پلتفرم رو میتونیم یه نسخه ی غیر متمرکز از گوگل درایو بدونیم که بهتون اجازه میده برخی از داده هاتون رو تو یه فضای ابری ذخیره کنین. نکته مهمی که در مورد این پروژه وجود داره، امنیت بالاتر نسبت به گوگل درایو هستش که به دلیل استفاده از بلاک چین بوجود اومده. این رمز ارز هم توسط صرافی ایران بایننس پشتیبانی میشه. برای خرید فایل کوین با بهترین قیمت ممکن پیشنهاد میدیم از این صرافی ارز دیجیتال استفاده کنین.

 

جمع بندی

یکی از جدیدترین ترند هایی که تو بازار ارزهای دیجیتال بوجود اومده، مربوط به پروژه هایی وب سه است. تو این مقاله سعی کردیم با زبانی ساده بهتون شرح بدیم که Web 3 چیست؟ و چه مزیت هایی رو نسبت به نسخه های قبلی اینترنت داره که تا این حد محبوب شده. همچنین در مورد تفاوت های سه نسل وب صحبت کردیم. با توجه به اینکه همه ی دنیا دارن به سمت غیر متمرکز شدن حرکت میکنن، طبیعیه که به یه اینترنت غیر متمرکز و غیر قابل سانسور و دستکاری نیاز داشته باشیم.

شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را در مورد این مقاله با ما در میان بگذارید. ما در یکی از بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران اماده ارائه خدمات به شما هموطنان عزیز هستیم.

نظرات کاربران در مورد Web 3 چیست؟ (صفر تا صد وب 3 )
  • عالی بود ممنون

    سلام ممنون اطلاعات خیلی عالی بود

    خیلی عالی وب تری رو توضیح دادید تشکر

    تا راه افتادن اینها زمان لازمه

    اخه فکر می کنین فیس بوک و گوگل اینا میزارن وب تری همینطوری بیاد اون رو بزاره کنار؟

    شاید خودشون هم بیان تو این حوزه خب. خود فیس بوک اومد سمت متاورس

    این حوزه در آینده گسترش خیلی زیادی پیدا خواهد کرد چون چیزیه که مورد استقبال مردم قرار می گیره.

    میزان علاقه‌مندی کاربران به جست‌وجو عبارت وب ۳ اکنون روی سطح بالایی است، در حالی که این معیار نسبی برای بیت کوین روی ۲۵درصد قرار داره.

    ارزهای وب تری بنظر شما الان ارزش سرمایه گذاری دارن که روشون سرمایه گذاری کنم؟

    وب 3 به طوری کلی میتونه دنیای اینترنتی رو دگرگون کنه

    سهیل جان همین الان هم وب تری مورد استفاده خیلیا هست، چه فیسبوک و گوگل بخوان چه نخوان. البته فیسبوک‌ و گوگل هم دارن پیشرفت میکنن سمت متاورس و وب تری میرن البته فیسبوک‌که رفته

سوال امنیتی :9+61 = ?