جایگاه ارزهای دیجیتال و صرافی ارز دیجیتال در بانکداری؛ آیا دوست دارین تا اطلاعاتی در این زمینه به دست بیارین؟ چرا بانک ها دوست دارن به معاملات ارز دیجیتال وارد بشن؟ مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی چیست؟ ارزهای دیجیتال چه نقشی در بانک های مرکزی دارن؟ جایگاه ارزهای دیجیتال در نظام مالی چیست؟ تاثیر ارزهای دیجیتال بر حوزه بانکداری و تبادلات مالی چیست؟
با پیدایش و ظهور بیت کوین در سال 2009، تحولی در صنعت بانکداری و تبادلات مالی به وجود اومد. ابتدا ارزهای دیجیتال با مشکلات و چالش های زیادی همراه بودن و بانک ها دوست نداشتن تا از رمز ارزها در انجام امور مالی استفاده کنند، ولی در حال حاضر با افزایش کاربرد رمز ارزها و اضافی شدن قابلیت های جدید به این دارایی ها، بانک ها هم دوست دارن تا وارد معاملات ارزهای دیجیتال بشن. به همین دلیل ما می خواهیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد تاثیر ارزهای دیجیتال بر حوزه بانکداری واستون ارائه بدیم، به بررسی مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی بپردازیم و جایگاه ارزهای دیجیتال در بانکداری رو مورد بررسی قرار بدیم.
تاثیر ارزهای دیجیتال بر حوزه بانکداری چگونه است؟
شاید واستون جالب باشه که بدونین ارزهای دیجیتال دارایی های نوظهوری هستن که می تونن در حوزه های متعددی تاثیر بذارن که یکی از این حوزه ها صنعت بانکداری و تبادلات مالی هست. بانکداری سنتی یکی از روش های رایجی هست که امروزه هم ازش استفاده میشه و امور مالی و مبادلات مالی در این روش به صورت متمرکز انجام میشن. یعنی موسسه ها و نهادهای زیادی روی مبادلات مالی شما نظارت می کنند. بانکداری سنتی معایب زیادی به همراه داره که از جمله از اون ها میشه به محدود بودن ساعت کاری، بالا بودن هزینه های انتقال، تاخیر در انجام مبادلات مالی، پیگیری و نظارت روی تراکنش های مالی و..... اشاره کرد.
با وارد شدن ارزهای دیجیتال به صنعت بانکداری، تحولاتی در این صنعت رخ داد و رمز ارزها تونستن تاثیر چشمگیری روی مبادلات مالی بذارن یکی از تاثیرات بزرگ در این حوزه قراردادهای هوشمند است که توانست تهولات بزرگی در این حوزه ایجاد کند. یکی از مهم ترین تاثیرات ارزهای دیجیتال بر حوزه بانکداری، افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی افراد هست. افراد با کمک ارزهای دیجیتال می تونن مبادلات مالی رو با امنیت بالایی انجام بدن، بدون اینکه اطلاعات هویتی اون ها فاش بشه! از اونجایی که رمز ارزها مبتنی بر بلاک چین هستن، کلیه تراکنش های انجام شده با این ارزها در دفتر بلاک چین ثبت و ذخیره میشه و شما می تونین به این اطلاعات دسترسی داشته باشین.
مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی
همونطور که گفتیم، ارزهای دیجیتال تونستن تاثیرات مثبت زیادی روی صنعت بانکداری و تبادلات مالی بذارن. به همین دلیل برخی از بانک های مرکزی، ارز دیجیتال اختصاصی خودشون رو ایجاد کردن تا از مزیت های استفاده از ارزهای دیجیتال برخوردار بشن. بانک ها به دلایل مختلفی می خوان تا وارد معاملات ارزهای دیجیتال بشن. در ادامه برخی از مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی رو بررسی می کنیم:
• یکی از مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی این هست که هزینه هایی پایینی دارن. بهتره بدونین تراکنش ارزهای دیجیتال نسبت به تراکنش دارایی های سنتی با هزینه های پایینی انجام میشه و به پرداخت کارمزدهای زیادی نیاز نیست.
• تراکنش پول نقد امنیت پایینی داره. از اونجایی که ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاک چین هستن و بلاک چین یکی از فناوری ارزهای دیجیتال به حساب می آید که باعث میشه تراکنش رمز ارزها با امنیت بالایی انجام میشه. همچنین هیچ نهاد یا موسسه ای نمی تونه روی تراکنش ارزهای دیجیتال نظارت داشته باشه و اون ها رو پیگیری کنه.
• یکی دیگه از دلایلی که بانک ها قصد دارن وارد معاملات رمز ارزها بشن این هست که ارزهای دیجیتال، دارایی های جهانی هستن و بانک ها می تونن با کمک رمز ارزها، وارد بازارهای جهانی بشن و تبادلات مالی خودشون رو به بهترین شکل ممکن انجام بدن.
• یکی دیگه از مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی این هست که ارزهای دیجیتال رشد سریعی دارن و بانک ها هم می تونن به لطف رشد رمز ارزها، کسب و کار خودشون رو توسعه بدن.
• یکی دیگه از مزیت های استفاده از ارزهای دیجیتال در صنعت بانکداری این هست که باعث میشه تا مشتریان جدیدی جلب بشن. بانک هایی که خدمات خودشون رو با رمز ارزها ارائه میدن، می تونن مشتریان زیادی رو از سراسر دنیا به سمت خودشون جذب کنند.
جایگاه ارزهای دیجیتال در بانکداری و نظام مالی
توجه داشته باشین، از وقتی که ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی های مالی جدید پا به میدان گذاشتن، جایگاه رمز ارزها در صنعت بانکداری و نظام مالی توسط کارشناسان و اقتصاددان ها مورد بررسی قرار گرفته، ولی همچنان جایگاه ارزهای دیجیتال در نظام مالی برخی از کشورها هنوز ناشناخته باقی مونده.
پول های رایج یا ارزهای فیات 6 ویژگی دارن که طبق این ویژگی ها می تونن در صنعت بانکداری و تبادلات مالی کشورهای زیادی مورد استفاده قرار بگیرن، ولی برخی از کارشناسان ادعا می کنند که چون ارزهای دیجیتال این 6 ویژگی رو ندارن، نمی تونن جایگاهی در حوزه بانکداری داشته باشن. ولی بعضی از افراد معتقد هستن که رمز ارزها سه ویژگی اصلی پول رو دارن و همین ویژگی ها واسه مقبولیت و پذیرش کافی هستن.
ارزهای دیجیتال نوسانات قیمتی زیادی دارن و قیمت اکثر رمز ارزها به دلار و سایر ارزهای فیات بستگی داره. بنابراین، ارزهای دیجیتال نمی تونن به تنهایی یه واحد پولی در نظر گرفته بشن. با این حال رمز ارزها و فناوری پشت این دارایی ها یعنی بلاک چین تونستن تا تحولاتی در صنعت بانکداری و تبادلات مالی به وجود بیارن و جایگاه خوب و مناسبی در حوزه بانکداری به دست بیارن!
چه ارزهایی می توانند در سیستم های بانکی جهانی مورد استفاده قرار گیرند؟
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که رمز ارزها چه اهمیتی در سیستم بانکی دارند؟ ما می توانیم در پاسخ به این سوال بگوییم که ارزهای دیجیتال شکل مجازی از پول های واقعی هستند که شما می توانید از این دارایی ها در سیستم بانکی استفاده کنید و پولی را به سراسر نقاط دنیا انتقال دهید. ارزهای دیجیتال موفق شدند با ویژگی ها و خصوصیاتی که دارند، سیستم بانکی جهانی را متحول کنند. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران نسبت به آینده ارزهای دیجیتال در سیستم بانکی جهانی خوش بین هستند. برای مطالعه ادامه مطلب به مقاله چه ارزهایی می توانند در سیستم های بانکی جهانی مورد استفاده قرار گیرند، مراجعه کنید.
چالش ها و موانع مرتبط با ارزهای دیجیتال در بانکداری کدامند؟
توجه داشته باشید که استفاده از رمز ارزها در بانکداری و یا بانکداری دیجیتال تنها فرصت هایی برای بهبود کارایی و کاهش هزینه ها و ایجاد خدمات دیجیتال پردازش را به وجود نمی آورد، بلکه استفاده از بلاک چین و ارزهای دیجیتال در بانکداری چالش ها و مشکلات زیادی به همراه دارد. در ادامه به بررسی مشکلات و چالش های مرتبط با ارزهای دیجیتال در بانکداری می پردازیم:
• رهبری بانک ها: یکی از چالش های مرتبط با ارزهای دیجیتال در بانکداری، رهبری بانک های سنتی است. قبل از شروع تحول دیجیتال، باید ببینید که چالش رهبری برطرف شده است یا نه. بسیاری از رهبران بانک ها به ویژه مدیر عاملان و روئسای هیات مدیره نمی دانند که باید چه کاری را به چه شکلی انجام دهند. برای مطالعه کامل این مبحث به مقاله چالش ها و موانع مرتبط با ارزهای دیجیتال در بانکداری کدامند، مراجعه کنید.
ارزهای دیجیتال چگونه سیستم بانکی را متحول خواهند کرد؟
شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که ارزهای دیجیتال در بانکداری و تبادلات مالی چه جایگاهی دارند؟ ما می توانیم در پاسخ به این سوال بگوییم که سیستم بانکی یا امورات بانکداری امروزه دیگر از یک مفهوم فراتر رفته و به نوعی جدید از بانکداری تبدیل شده است. اندازه بازار بانکداری دیجیتال در سال 2020 به بیش از 8 تریلیون دلار افزایش یافته است و پیش بینی می شود که در بازه زمانی بین 2021 و 2027 با نرخ مرکب سالانه 5 درصد رشد کرده و در سال 2027 تقریبا به ده تریلیون دلار برسد. در واقع، انتظار می رود میزان استفاده از ارزهای دیجیتال در سیستم بانکی روز به روز بیشتر شود و به عدد قابل توجهی برسد.برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله ارزهای دیجیتال چگونه سیستم بانکی را متحول خواهند کرد را مطالعه کنید.
چرا هندوراس بیت کوین را به عوان واحد پولی به رسمیت شناخته است؟
توجه داشته باشید که کشور هندوراس اخیرا بیت کوین و سایر رمز ارزها را به رسمیت شناخته و خرید و فروش ارزهای دیجیتال را قانونی کرده است. تا زمان اجرای مراحل نهایی پرداخت مالیات بیت کوین، بدهی های مالیاتی نهادهای منتخب بیت کوین با ارجاع به بیت کوین برای اهداف حسابداری داخلی مشخص می شود، ولی به دلار ایالات متحده یا ارز محلی Lempira گزارش می شود. برای مطالعه کامل این مبحث به مقاله چرا هندوراس بیت کوین را به عوان واحد پولی به رسمیت شناخته است، مراجعه کنید.
بررسی علل عدم استقبال بانک مرکزی هند از قانونی کردن کریپتو
بر اساس گزارش رسانه های فعال در کشور هند، تنظیم کننده های مالی هند همچنان درباره ادغام رمز ارزها در چارچوب اقتصادی این کشور محفوظات قابل توجهی ابراز می کنند و باور دارند که در ساخت ابزارهای مالی تنظیم شده آنها اقتصادی وجود ندارد. این اظهارات مقامات ارشد بانک مرکزی بر رویکرد محتاطانه دولت تاکید می کند و بر تهدیدهای بالقوه این دارایی های دیجیتال برای ثبات اقتصاد کلات در بازارهای نوظهور و توسعه یافته تاکید می کند. برای مطالعه ادامه مطلب به مقاله بررسی علل عدم استقبال بانک مرکزی هند از قانونی کردن کریپتو مراجعه کنید.
بررسی ابعاد راه اندازی CBDC توسط بانک مرکزی کره جنوبی
توجه داشته باشید که بانک مرکزی کره جنوبی تصمیم گرفته است تا سال 2024 ارز دیجیتالی یا CBDC خودش را راه اندازی کند. بهتر است بدانید این برنامه با همکاری کمیسیون خدمات مالی و سرویس نظارت مالی انجام می شود و انتظار می رود در سال 2024 راه اندازی شود. راه اندازی CBDC توسط بانک مرکزی کره جنوبی به کره ای ها این امکان را می دهد تا از توکن های سپرده بر اساس وون دیجیتال استفاده کنند که قدم مهمی در ادغام ارزهای دیجیتال در تراکنش های روزمره در کشور است. اگر به مطالعه ادامه این مطلب علاقه مند هستید مقاله بررسی ابعاد راه اندازی CBDC توسط بانک مرکزی کره جنوبی را بررسی کنید.
استفاده از بلاک چین در امور بانکی چگونه است؟
همونطور که می دونین، بلاک چین راهکارهای جدیدی رو معرفی کرده تا تاثیر زیادی در حوزه های مختلف به ویژه امور بانکی داشته باشه. اطلاعات و سوابق تراکنش ارزهای دیجیتال در بلاک چین ثبت و ذخیره میشن. بنابراین، میشه از بلاک چین در امور بانکی هم استفاده کرد تا امنیت اطلاعات و سوایق تراکنش ها حفظ بشه. در ادامه برخی از موارد استفاده از بلاک چین در امور بانکی رو بررسی می کنیم. برای مطالعه ادامه مطلب مقاله استفاده از بلاک چین در امور بانکی چگونه است را بررسی کنید.
جمع بندی و نتیجه:
ما خواستیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد تاثیر ارزهای دیجیتال بر حوزه بانکداری واستون ارائه بدیم، به بررسی مزایای استفاده از رمز ارزها در تبادلات مالی بپردازیم و جایگاه ارزهای دیجیتال در بانکداری رو مورد بررسی قرار بدیم. همونطور که گفتیم، ارزهای دیجیتال دارایی های نوظهوری هستن که می تونن در حوزه های متعددی تاثیر بذارن که یکی از این حوزه ها صنعت بانکداری و تبادلات مالی هست. بانکداری سنتی یکی از روش های رایجی هست که امروزه هم ازش استفاده میشه. در حال حاضر بیشتر بانک ها دوست دارن تا وارد معاملات ارزهای دیجیتال بشن و از مزایای رمز ارزها و فناوری بلاک چین برخوردار بشن.